Kooperatif ile ev ekonomisine katkı sağlıyorlar

Kartal Kadın Kooperatifi üyeleri, ürettikleri el işi ürünleri satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Kooperatif ile ev ekonomisine katkı sağlıyorlar

Kartal Kadın Kooperatifi üyeleri, ürettikleri el işi ürünleri satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor.

13 Eylül 2017 Çarşamba 13:17
Kooperatif ile ev ekonomisine katkı sağlıyorlar

Hamam Sokağı'nda kooperatif üyeleri için ayrılan bölümde, takılar, giysiler, aksesuarlar, örgüler, oyuncaklar ve çeyiz ürünleri satılıyor.
Ayrıca kadınlar, evlerinde yaptıkları yemekleri de burada vatandaşların beğenisine sunuyor.
Kartal Kadın Kooperatifi üyelerinden Emel Güven, yaptığı açıklamada, kooperatifi ev kadınlarını bilinçlendirmek ve sosyal hayata kazandırmak için kurduklarını söyledi.
Kooperatifi kurmadan önce Kartal Belediyesi Kadın Emeğini Vakfının açıldığını belirten Güven, şunları kaydetti: "Bunun adı altında Halk Eğitim Merkezlerine broşürler gönderdiler. Evdeki kadınları sokağa çekebilmek, onlara istihdam sağlamak adına yapıldı. 'El emeklerinizi alıp gelin bir pazar açalım' dedik. Ben de bir kursa gidiyordum. Bir afiş gördüm bu konuyla ilgili, çok hoşuma gitti. Ürünlerimi aldım, müracaatımı yaptım ve bu işin bir parçası oldum. Vakıf ve İstanbul Ajansı sponsorluğunda mahalledeki 300 kadına seminerler verdik. Girişimci ruhu aşıladık. Paranın nasıl kazanılacağı hakkında bilgiler verdik. Seminerlerden kazandığımız insanlar oldu. El emeklerini alıp satmaya geldiler. Evden bir adım olsun dışarı adım atıp ekonomik özgürlüklerini kazanmaya başladılar."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3