Koçullu Köyü Muhtarı Şimşek: “Yerinde yönetim istiyoruz”

İstanbul’da bulunan köyler mahalle statüsüne kavuşunca köylülerin gelir seviyesi düştü. Çekmeköy’e bağlı Koçullu Köyü Muhtarı Mitat Şimşek aynı dertten muzdarip. Şimşek, “‘Yerinde yönetim istiyoruz. Köy statüsü geri gelsin. Köy muhtarlık bütçesinin geri getirilmesi ve kendi yağımızla kavrulmak istiyoruz” diyor.

Koçullu Köyü Muhtarı Şimşek: “Yerinde yönetim istiyoruz”

İstanbul’da bulunan köyler mahalle statüsüne kavuşunca köylülerin gelir seviyesi düştü. Çekmeköy’e bağlı Koçullu Köyü Muhtarı Mitat Şimşek aynı dertten muzdarip. Şimşek, “‘Yerinde yönetim istiyoruz. Köy statüsü geri gelsin. Köy muhtarlık bütçesinin geri getirilmesi ve kendi yağımızla kavrulmak istiyoruz” diyor.

22 Kasım 2017 Çarşamba 15:45
Koçullu Köyü Muhtarı Şimşek: “Yerinde yönetim istiyoruz”

Çekmeköy’e bağlı 1580 kayıtlı nüfuslu en büyük köylerden Koçullu Köyü muhtarı Mitat Şimşek’i ziyaret ettik. Şimşek, köyün sorunları ve ne yapılması gerektiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Köy Muhtarı Mitat Şimşek’e göre en büyük sorun, yerinde yönetimin olmaması tek çözüm ise köy muhtarlık bütçesinin geri gelmesi. Şimşek şu bilgileri verdi:

BARAJ YOLLARI KAPATILSIN

“Çekmeköy’ün en büyük köylerinden biriyiz. Burası sakin bir köy ancak baraj yolunun açık olması nedeni ile piknikçiler bu alanları pisletip gidiyor. Yine izinsiz yapılan of road yarışları var. İzinsiz yapılan of road yarışları yasaklansın. Büyük jeeplerle gelip ormanı ve yolları bozup gidiyorlar. Baraj yollarının bu nedenle kapatılması gerekir.

KÖYLÜLERİN GELİR SEVİYESİ ÇOK DÜŞTÜ”

Hayvancılık ve tarımcılıkla geçinen köyümüzde gelir seviyesi çok düştü. Bu nedenle iyileştirme yapılması gerekir. Devletimiz bu konuda köylülere teşvik vermeli. Köylülerle ilgili birçok yasa çıkıyor ancak hiçbiri bize uymuyor. Köylere gelip sorunları yerinde inceleyip dert dinlesinler. Mesela doğal afet yasası. Burada yağmur ve fırtınada birçok sera yıkıldı, yırtıldı. Rapor tutulmasına rağmen hiçbir şey yapılmadı. Buradaki insanların gelir seviyesini artırmak için alt yapının tamamen bitmesi lazım. Çoğu insanın evi kalorifer yakmaya müsait değil. Bu insanlar nasıl ısınacak. 2019’da ormanda kesim bitiyor. Bu büyük bir sorun. Bizim köyde gelenek ve göreneklerimiz var. Köy muhtarlığı bütçesi olmadığı için bu geleneklerimizi yapamıyoruz. Biz Anadolu kültürümüzün yaşanmasını istiyoruz.

“TAŞIMALI EĞİTİM SİSTEMİ MAĞDURİYETİ VAR”

Eğitimde de ciddi sorunumuz var. Köyümüzde bulunan okul sadece 4 yıllık, ikinci 4 yıllığı kaldırdılar. İkinci dört yıl için Ömerli’ye taşımalı sisteme geçtiler, ancak bu, veliler için büyük sorun. Veliler çocuklarını uzak yere gönderdiği için takip etmekte sorun yaşıyor. Oysa ki bizim köyümüzdeki okul ikinci 4 yıllığı da taşıyacak seviyede. Büyük, kullanışlı ve depreme dayanıklı bir okulumuz var. Velilerin talebi ikinci 4 yılın da burada olması yönünde. İlçede imardaki 18 uygulamaları bitti. Bizim bundan sonra taleplerimiz olacak. Yeni imarla ortaya çıkan yeni yollar var. Onların açılmasını bekliyoruz. Tretuvar ve kaldırım yapılmasını istiyoruz. Çok amaçlı kültür merkezi ve köy konağı ihtiyacımız var.

“KÖY MUHTARLIK BÜTÇESİ GERİ GELSİN”

Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, ‘Yerinde yönetim istiyoruz’. Köy muhtarlık bütçesinin geri getirilmesi ve kendi yağımızla kavrulmak istiyoruz. Biz eskiden kendi gelirlerimizle sorunları çözerdik. Biz her zaman halkın içindeyiz. Halkın taleplerini birebir dinleyip belediyeye iletiyoruz. Ama şu an halkın taleplerini karşılayacak bütçemiz olmadığı için ortaya birçok mağduriyet çıkıyor. Örneğin yaşlı bir kadın ilçeye nasıl gidip sorunlarını iletsin. Köy statüsündeyken hayırsever vatandaşlar direkt bize geliyor, onları biz yönlendiriyorduk. Ama şimdi belediyeye gidiyorlar ve yapılan yatırım ve yardımlar da daha çok merkeze yapılıyor. Tek çözüm köy statüsünün geri gelmesi.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3