KİŞGEM, Antepli kadınlara örnek oldu

Kadınları iş hayatına kazandırmak ve desteklemek amacıyla kurulan Pendik...

KİŞGEM, Antepli kadınlara örnek oldu

Kadınları iş hayatına kazandırmak ve desteklemek amacıyla kurulan Pendik...

17 Haziran 2014 Salı 11:01
KİŞGEM, Antepli kadınlara örnek oldu

Kadınları iş hayatına kazandırmak ve desteklemek amacıyla kurulan Pendik KİŞGEM, Gaziantepli kadınlara da ilham kaynağı oldu. Bir grup işkadını, Gaziantep’te de aynı modeli hayata geçirmek için bilgi almak üzere Pendik’e geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in teşvikiyle harekete geçen Gaziantepli kadınlar en başarılı modellerden biri olarak gördükleri Pendik KİŞGEM’i ziyaret ettiler. KİŞGEM Müdürü Nesrin Çıklabakkal, merkezin hizmetlerinden mali kaynaklarına, giderlerinden binanın özelliklerine kadar birçok konuda bilgi verdi. Kuruluşundan bu yana 50 girişimci kadına destek verdiklerini belirten Nesrin Çıklabakkal, kapılarının merkez binasında faaliyet göstermeye müsait bütün işkollarına açık olduğunu, belli şartları taşıyan kadınlara iş kurmaları veya geliştirmeleri konusunda çeşitli krediler ve destekler sağlandığını söyledi.

TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Funda Suran, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Encümen ve Meclis üyesi Ayşe Teymur, TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri Gülden Kurtaran ve Filiz Evren ile Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ayşe Esra Belge, gezdikleri KİŞGEM’de kadın girişimcilerle de görüştüler.   Gaziantepli kadınların ruhunda girişimcilik olduğunu vurgulayan Funda Saran, bunu destekleyecek bir çalışmayı başlatmak üzere Türkiye çapında başarılı işlere imza atmış Pendik KİŞGEM’i ziyaret ettiklerini belirtti.

Avrupa Birliği ve KOSGEB’in katkılarıyla Türkiye’de sadece dört bölgede faaliyet gösteren merkezlerden biri olan Pendik KİŞGEM; 2008 yılından beri kadın girişimcilere hizmet veriyor. KİŞGEM, Pendik Belediyesi tarafından destekleniyor.

 

Son Güncelleme: 17.06.2014 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3