Kırmızı Solucanlara dünyadan büyük ilgi

Kartal Belediyesi ve Yakacık Fen Bilimleri Okulları'nın ortaklaşa hayata...

Kırmızı Solucanlara dünyadan büyük ilgi

Kartal Belediyesi ve Yakacık Fen Bilimleri Okulları'nın ortaklaşa hayata...

28 Nisan 2014 Pazartesi 16:10
Kırmızı Solucanlara dünyadan büyük ilgi

Kartal Belediyesi ve Yakacık Fen Bilimleri Okulları’nın ortaklaşa hayata geçirdikleri ‘Kırmızı Solucan Vermikompostu Üretimi’ni yakından incelemek için Bilim Sanat Festivali ‘İSAF’ kapsamında Slovenya, Letonya, Bulgaristan ve Amerika Birleşik Devletleri’nden 100 öğrenci Kartal’a geldi. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından seraya götürülen yabancı uyruklu öğrencilere, burada ‘Kırmızı Solucan Gübresi’nin üretim aşamaları anlatıldı. Kırmızı Solucan Gübresi üretimini ilgiyle izleyen öğrenciler, solucanları ellerine alarak yakından incelediler. 

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kırmızı Solucan Gübre üretimi projesini önemsediklerini belirterek “Özellikle pazardaki sebze ve meyve atıklarının değerlendirilmesi açısından bu uygulamaya çok önem veriyor ve destekliyoruz. Fen Bilimleri Okulları ile bu anlamda işbirliğimiz devam ediyor. Solucandan gübre üretim projesini önemsiyoruz. Hedefimiz, projenin uygulanabilirliğini arttırmak. Fen Bilimleri Okulları’nda yapılan üretim, evlerdeki bitkilerin bakımı için gerekli gübre ihtiyacına yanıt verebilecek durumda. Ancak bu çalışmaları çok daha genişletmek amacındayız. Kartal Belediyesi olarak özellikle semt pazarlarından kalan atıkların toplanıp park ve bahçelerin ihtiyacını karşılamak üzere gübreye dönüştürülmesi için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Kırmızı Solucan Vermikompostu hakkında bilgilendirilen öğrenciler, daha sonra toplu halde fotoğraf çektirdiler.

 

Son Güncelleme: 28.04.2014 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72