Kılıçdaroğlu'na Ümraniye’de kağıt toplayıcıları ile buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Ümraniye'de geçimini atık kâğıt toplayarak sağlayan, geri dönüşüm işçilerini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da eşlik etti.

Kılıçdaroğlu'na Ümraniye’de kağıt toplayıcıları ile buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Ümraniye'de geçimini atık kâğıt toplayarak sağlayan, geri dönüşüm işçilerini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da eşlik etti.

09 Ekim 2021 Cumartesi 18:14
Kılıçdaroğlu'na Ümraniye’de kağıt toplayıcıları ile buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Ümraniye'de atık kâğıt toplayan geri dönüşüm işçilerini ziyaret etti. İşçiler, “Bizim ekmeğimize taş koyuyorlar. Bize terörist muamelesi yapıyorlar. Depolardaki mallarımızı gasp ediyorlar. Gecenin iki üçünde ansızın depolara baskınlar düzenleniyor” dedi. Kılıçdaroğlu, “Yanınızda olacağız hiç merak etmeyin” diye destek verdi.

“SESİMİZİ DUYURUN”

Bir işçi, “Sizin bir sözünüz vardı, ben çöpçülere dokunmam, doğru mu? Sizin partiniz sosyal demokrat bir partidir. Herkesin umudu. İşçilerin umudu. Emekçilerin umudu. Bu sektörden milyonlarca insan ekmek yiyor. Bize yardımcı olun, sesimizi duyurun. Biz çok zor durumdayız, emekçi insanlarız, bu insanların aileleri var, azımsanacak bir toplum değiliz. İstanbul’da 15-20 bin insan ekmek yiyor ve bizim ekmeğimize taş koyuyorlar” dedi.

“TERÖRİST MUAMELESİ YAPIYORLAR”

Başka bir işçi, şunları söyledi:

“Belediye zabıtaları geliyor, ‘suçlu biz değiliz, vali’ diyor. Vali açıklama yapıyor, ‘suçlu biz değiliz, çevre bakanı.’ Çevre bakanı açıklama yapıyor, ‘suçlu biz değiliz.’ Suçlu biz miyiz? Bir milyon insan atık toplamadan ekmek topluyor. Üsküdar’da Ümraniye’de dolu insan var. Bize belge verilmiyor, belge verildi de mi almadık biz? Suçlu kim? Bize terörist muamelesi yapıyor. Çantalarımız aranıyor. Depolardaki mallarımızı gasp ediyorlar. Götürüp satılıyor bunlar.”

KILIÇDAROĞLU: HÜKÜMET VARSA YARDIMCI OLMASI LAZIM

Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiçbiriniz suçlu değilsiniz. Siz çalışıyorsunuz, kazanmak istiyorsunuz, çoluk çocuğun rızkını sağlamak istiyorsunuz. Eğer var olan bir hükümet varsa, hükümetin yardımcı olması lazım” diye yanıtladı.

“MALLARIMIZI İHALEYLE SATTILAR”

Başka bir işçi ise şöyle konuştu:

“İstanbul Valiliği bir yönerge yayınladı. ‘Çevre kirliliği, haksız kazanç, kamu malına zarar’ başlıkları altında belediyelere gönderdi. Bir üst tabakanın verdiğini alt tabaka yerine getirecek. Gecenin iki üçünde ansızın depolara baskınlar düzenleniyor. Bize söylenen şuydu, ’15 dakika içinde valizlerinizi alın gidin biz buraya el koyduk.’ Mallarımızı belediyeye götürüp, ihaleyle sattılar.”

KILIÇDAROĞLU: SİZE AİT OLANA EL KOYUYORSA MAFYA DÜZENİ VAR DEMEKTİR

Kemal Kılıçdaroğlu, “Arkanızda mafya mı var bunun? Size ait olana el koyuyorsa mafya düzeni var demektir” dedi. İşçi, “El koydular. Biz yoksul insanlarız. Bu işi biz yaratmışız” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Valilik kararı kendi iradesiyle mi aldı, yukarıdan talimat mı verdi onu öğreniriz, yukarıdan telkin gelmiştir. Birdenbire bir tablo ortaya çıktı. Ne zaman çıktı? Siz buradan gelir elde ettiğinizde. Demek ki bu gelire birileri göz koydu. Onu öğreniriz. Malı götüren, milyarlarını yurt dışına götüren, sıfır vergi veriyor. Bula bula sizi mi buldular. Akıl alacak şey değil” dedi.

“ÜSTÜMÜZ KİRLİ OLABİLİR AMA KALBİMİZ GÜL BAHÇESİ”

Kılıçdaroğlu, “Yanınızda olacağız hiç merak etmeyin. Sizi tahrik edebilirler, özel çatışma içine girmeyin. Sizin haklı mücadelenizi farklı gösterebilir havuz medyası. Çok dikkatli olun” dedi. İşçi, “Üstümüz kirli olabilir ama kalbimiz gül bahçesi. Bugün bize baskın yapanların ‘ev kokar’ dediği çöpünden ekmek çıkarıyoruz. Orta okulda bırakmak zorunda kaldım, benden 8 küçük kardeşim var” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, “Bununla ilgili çalışma yapıyoruz. Ön çalışmayı Çankaya Belediyesi başlattı. Onu bütün Türkiye’ye yayacağız, rahatlıkla toplayacaksınız. Hepiniz çalışacaksınız, hepiniz kazanacaksınız. Kimse de müdahale etmeyecek size” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3