Kılıçdaroğlu İle Başkan Altınok Öz, Şehit Ve Gazileri Unutmadı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz; Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi’ni ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu İle Başkan Altınok Öz, Şehit Ve Gazileri Unutmadı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz; Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi’ni ziyaret etti.

06 Haziran 2018 Çarşamba 13:28
Kılıçdaroğlu İle Başkan Altınok Öz, Şehit Ve Gazileri Unutmadı

Ziyarette, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi ile Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel de hazır bulundu. Ziyaret boyunca Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi Başkanı Oktay Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na dernek binasını gezdirerek bilgi verdi.

CHP Liderinden ‘Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulu’ Müjdesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dernek binasında yaptığı konuşmada, "Şehitlerimize, şehit yakınlarımıza, gazilerimize sahip çıkmak hepimizin borcudur ve bu borç hepimizin omuzlarındadır." diye konuştu. Şehit yakınları ve gazilerin sorunlarının çözüme kavuşması için çalışmalar yaptıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Şöyle bir şey yapmamız gerekiyor ki biz bunu bu yıl seçim bildirgemize de aldık. Yeni modelde Cumhurbaşkanlığına bağlı bir Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulu’nun kurulması lazım. Nedeni de şu; bir gazi Sosyal Güvenlik Kurumu’na gidiyor, SGK ise ’Beni ilgilendirmiyor, Milli Savunma Bakanlığı’na git’ diyor. Milli Savunma Bakanlığı’na gidiyor, o da ’Beni ilgilendirmiyor, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na git’ diyor. Bakanlık da ’Beni ilgilendirmiyor, Başbakanlığa git’ diyor. Bütün bunların çözümü bir yerde olmalı. Şehit yakını, şehit ailesi, gazi ya da gazinin yakını geldiği zaman devlette bir makamla muhatap olmalı ve sorunu orada çözülmeli. Böyle bir organizasyon, böyle bir kuruluş kurmayı düşünüyoruz. Şehitler hepimizin şehididir, hepimizin onurudur. Gaziler de hepimizin onurudur. Onlarla gurur duyarız. Onlar mücadele ederken bizim için vatanları için bayrakları için mücadele ediyorlardı. Dolayısıyla onlara saygı göstermek hepimizin ortak görevlerinden birisidir. Gaziler ve şehitler arasında ayrım yapmak doğru değil. Bu benim vicdanımın en temelden sarsan olaylardan birisidir."

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Başkan Altınok Öz’e Tebrik

Öte yandan, ziyaretin sonunda Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi Başkanı Oktay Kaya, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün derneğe olan desteklerinden söz ederek teşekkür etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise, Dernek Başkanı Kaya’nın ifadesi üzerine, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün şehit ve gazi yakınlarına olan desteğinden dolayı kendisini tebrik etti.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3