Kılıç Başıbüyüklülerle buluştu

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç pazar mesaisine, her fırsatta önemsediğini...

Kılıç Başıbüyüklülerle buluştu

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç pazar mesaisine, her fırsatta önemsediğini...

17 Haziran 2014 Salı 11:04
Kılıç Başıbüyüklülerle buluştu

Maltepe Belediye Başkanı

Kılıç Başıbüyüklülerle buluştu

 

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç pazar mesaisine, her fırsatta önemsediğini dile getirdiği mahallelerden biri olan Başıbüyük'te başladı. Mahallede kahvaltıya katılan Kılıç, bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Kılıç, Başıbüyük'teki kentsel dönüşümle ilgili, vatandaşın onayı olmayan hiç bir projenin altına imza atmayacaklarını bir kez daha yineledi.   

 

Mahalle sakinlerinin sorunlarını da yerinde dinleme olanağı bulan Ali Kılıç, Kars, Ağrı, Van, Muş, Ardahan ve Iğdır illerinden teşekkül eden Doğu Anadolu İlleri Derneği’nin düzenlemiş olduğu kahvaltıya katıldı. Kılıç, eski Meclis Üyesi Adem Kaya’nın da davetliler arasında bulunduğu kahvaltıda, Dernek Başkanı Selahattin Ekinci, başkan yardımcısı Atilla Cengiz, dernek üyeleri, Kastamonu, Erzurum ve Sinop İlleri Kültür ve Dayanışma Dernekleri yöneticileri ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

 

“SORUNLARI ÇÖZEN BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI”

 

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Kılıç, kahvaltıya gelenlerin babalar gününü kutladıktan sonra bir konuşma yaptı. Başkan Kılıç konuşmasında, “Değerli dernek başkanıma, yöneticilerine, mahalle sakinlerine ve Belediye Meclisi’nde görev yapan arkadaşlarıma, bizi bu kahvaltıda bir araya getirdikleri için teşekkür ediyorum. Biz sorunların arkasına sığınmak için gelmedik ve sorunları çözme iradesi geliştirmek istiyoruz. Bu yönüyle yeni bir belediyecilik anlayışı kuruyoruz. Ben herkese ulaşmak istiyorum. Sizlerden ricam var, bana ulaşın, sorunlarınızı dile getirin. Belediye olarak her salı halk buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Bunlara mutlaka katılın” dedi.

""

“HAK İÇİN, AŞK İÇİN, İNSAN İÇİN HİZMET YAPACAĞIZ”

 

“Minibüs yolunun altında hangi hizmet varsa burada da olacak. Ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, Hak için, aşk için, insan için hizmet yapacağız" diyen Kılıç, "Camilerimizin sorunları var, mahallemizde temizlik sorunları var, bunları yerinde gördük ve gereken talimatları verdik. Eğer buraya kadar temizlik aracı çıkıyorsa buradan yukarıya da, insanların olduğu her yere de çıkacak. Ulaşım sorunları var, çok iyi biliyorum, bunlar çözülecek” şeklinde konuştu.

 

“CENAZE ARACI BULAMADIM SORUNU ORTADAN KALKACAK”

 

Cenaze olduğunda vatandaşların cenazesini kaldırmakta sıkıntı çektiğini de ifade eden Kılıç, şunları söyledi: “Belediyenin görevi budur. Her birinizin cenazesine araç yoksa elbette göndereceğiz. Maltepeli hemşerimiz cenaze aracı istiyor, hemen göndereceğiz. İnsanları asla mağdur etmeyeceğiz. Çünkü, o cenazeler bizim cenazemiz. Yok, yapamadım kelimesi bizde olmayacak. Yoksa yaratacaksın.”

 

“KENTSEL DÖNÜŞÜM” SORUNUNA NEŞTER

 

“Gözlerinize baktığımda Ali Kılıç görüyorum. Hepimizde bu irade var. Mahallemizin en önemli sorunu kentsel dönüşüm. Çevre Bakanlığımız ve TOKİ ile bir dizi görüşme gerçekleştirdik, bu hafta yine görüşeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımla da Maltepe’ye getirilecek hizmetler noktasında görüştüm. Parti belediyeciliğinden sıyrılıyoruz. 18 mahallemiz var, buradaki sorunlarla ilgili birer birim oluşturduk. En sağlıklı bilgiyi buradan alacaksınız. Şunu sizlere bütün açık yüreklilikle söylüyorum ki halkın onaylamadığı hiçbir projede asla ama asla olmayacağız” sözleriyle konuşmasını sürdüren Kılıç, el birliğiyle bütün sorunların üstesinden geleceklerini belirtti.

 

Kahvaltıda Dernek Başkanı Selahattin Ekinci de bir konuşma yaparak, halkçı belediyeciliğin önemine vurgu yaptı ve Başkan Ali Kılıç’a ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti. Maltepe Belediyesi ayrıca, babalar günü dolayısıyla kahvaltıya katılanlara kravat hediye etti. (15.06.2014)

 

Son Güncelleme: 17.06.2014 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3