Kentsel Dönüşüm Atağı Devam Ediyor

Anadolu yakasının en büyük ilçelerinden biri olan Ümraniye`de depreme...

Kentsel Dönüşüm Atağı Devam Ediyor

Anadolu yakasının en büyük ilçelerinden biri olan Ümraniye`de depreme...

20 Ağustos 2013 Salı 12:34
Kentsel Dönüşüm Atağı Devam Ediyor

 

Türkiye’de ve Ümraniye’de Kentsel Dönüşüm Atağı Devam Ediyor

Anadolu yakasının en büyük ilçelerinden biri olan Ümraniye`de depreme hazırlık planları kararlılıkla hayata geçiriliyor.

Marmara depreminin 14. yıldönümünde Türkiye’de toplam 46 ilde aynı anda başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "üçüncü büyük kentsel dönüşüm hamlesi, 87 bin 628 konut kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi, düzenlen bir programla start aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Bursa da başlattığı Kentsel Dönüşüm programına Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bakanlar ve bazı milletvekili de katıldı. Ayrıca Programda telekonferans sistemiyle Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler canlı yayınla bağlanarak (Bursa, Van, Ankara, Kayseri, İstanbul ve Erzurum'da) toplu yıkımlar gerçekleştirildi. Bu program çerçevesinde Ümraniye de 11 noktada 19 bina 160 daire ile kentsel dönüşüme katıldı. Ümraniye Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran, Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, birim müdürleri, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 ""

Başbakan Bursa da yapılan törende yaptığı konuşmada, 17 Ağustos Marmara depreminde hayatlarını kaybedenleri rahmetle yad etti. Türkiye’nin yaşadığı depremlerin ibretlik dersler verdiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "17 Ağustos'tan ders alarak Türkiye'yi afetlere hazırlıklı kılmak için iktidarımız çok çaba gösterdi. Hedefimiz yara sarmaktan önce yara almamak olmamalı. Bizim ülkemiz deprem kuşakları üzerinde bulunan bir ülke, bunu bilmemiz lazım. Deprem olursa ne yapmalı aşamasından deprem olmadan ne yapmalıyız amacımız olmalı “dedi. Ayrıca Mısır'da son günlerde yaşanan olaylara ilişkin konuşan Başbakan Erdoğan, Şu anda Mısır'da devlet terörü icra edilmektedir.  "Ha Beşar, ha Sisi bunların birbirinden farkı yok, dedi. Başbakan ayrıca "Bugün Mısır'da oynanan oyunu belki yarın başka bir ülkede gerçekleştirecekler. Bugün Mısır'ı karıştıranlar yarın belki Türkiye'yi karıştıracaklar. İçimizde fitne çıkartmak isteyenlere izin vermeyeceğiz." dedi.

MALİKİ EJDER BATUR; “ ÜMRANİYE ESKİ ÜMRANİYE DEĞİL”

Ümraniye Atatürk İlköğretim Okulu’nda yapılan törende; Ümraniye’de başlatılan kentsel dönüşüm hakkında teknik bilgi veren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcı Maliki Ejder Batur “2004 yılından itibaren 12 binin üzerinde İnşaat ruhsatı verildiğini 250 bin bağımsız bölüm bulunduğunu bunun 125 bin bağımsız bölümünün yenilendiğini söyledi. Ümraniye’deki yapı stokunun yüzde ellisinin yeni olduğuna vurgu yaptı.

ÖZTÜRK ORAN; “GERÇEKLEŞTİRİLEN KENTSEL ATAĞI HAYIRLI OLSUN”

Daha sonra konuşma yapan Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran “17 Ağustos Marmara depreminde hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum. Bir daha böyle acılar yaşanmasın istiyoruz. Deprem insan öldürmüyor, sağlıksız yapılar insanı öldürüyor. Bugün Türkiye genelinde bir caba görüyoruz. Hükümetiyle, yerel yönetimleriyle AK Parti yönetimlerinin çabası takdire şayandır. Bugün yıkımını gerçekleştireceğimiz Bereket Sitesi’nin açılışında bulunmuştum, bugün yıkımını gerçekleştiriyoruz, demek ki zamanla her şey eskiyor, dedi.  Türkiye’de ve Ümraniye’de yapılan kentsel dönüşüm hayırlı olması, temennisinde bulundu.

HASAN CAN; “KAÇAK ve NİTELİKSİZ YAPIYA İZİN VERMEDİK”

Ümraniye’de yapılan törende en son söz alan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan CAN; sözlerine 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet geride kalanlarına da sabırlar dileyen Başkan Can, Ülkemizde bir daha böyle acılar yaşanmasın, temennisinde bulundu. Göreve geldikleri günden bugüne Ümraniye’ depreme dayanıklı olmayan kaçak yapıların önüne geçtiklerini, kendi dönemlerinde bir tane dahi kaçak yapıya izin vermediklerini, belirtti. Ayrıca kentsel dönüşümün ayrıntılarına değinen Başkan Hasan Can, göreve geldikleri 2004 yılından bu yana kentsel dönüşüm noktasında önemli mesafeler kaydettiklerini ve çağdaş bir anlayış çerçevesinde, kentsel dönüşümü vatandaş eliyle gerçekleştirdiklerini belirtti.

Daha sonra sözlerine devam eden Başkan Can, Ümraniye’de kentsel dönüşüm 2004 yılında göreve geldiğimizde başladı. Ümraniye’de getirdiğimiz kolaylıklarla kentsel dönüşüm vatandaşların inisiyatifiyle gerçekleşiyor. Deprem riski taşıyan ve niteliksiz yapılar daha çok 1999 depremi öncesinde yapılan binalardır. Bu niteliksiz yapı stokuna sahip olan ev sahipleri, artık eski evini yıkmak için müteahhitle anlaşıp yerine yenisini yaptırıyor. Hem ceplerinden bir şey çıkmamış oluyor hem de daha sağlıklı yapılarda yaşamış oluyorlar. Bu da Ümraniye'deki dönüşümü hızlandırıyor." dedi.

 

 

Son Güncelleme: 20.08.2013 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3