Kemal Kılıçdaroğlu Kapadokya’da Tasarımcı Gençlerle Buluştu

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün desteklediği ve TAK Kartal tarafından organize edilen “Tasarımcılar Kapadokya’da” teması ile gerçekleştirilen TAK Kamp’ın kapanışı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Kemal Kılıçdaroğlu Kapadokya’da Tasarımcı Gençlerle Buluştu

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün desteklediği ve TAK Kartal tarafından organize edilen “Tasarımcılar Kapadokya’da” teması ile gerçekleştirilen TAK Kamp’ın kapanışı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi.

09 Ekim 2017 Pazartesi 11:17
Kemal Kılıçdaroğlu Kapadokya’da Tasarımcı Gençlerle Buluştu

79 üniversiteden 420 tasarım öğrencisinin katıldığı ve 3 gün süren kampın kapanışına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez ve yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi Acıgöl İlçe Başkanı Halil Aytekin, Cumhuriyet Halk Partisi Gülşehir İlçe Başkanı Yakup Özmen, TAK Kartal Kurucusu ve Şehir Plancısı Faruk Göksu, Kartal Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Cem Çetin, Kapadokya Kartal Hotel Genel Müdürü Şahap Hanoğlu, Türkiye’nin dört bir yanından öğretim üyeleri ve tasarım öğrencileri katıldı.

TAK Kamp’ın 79 üniversiteden 420 tasarım öğrencisinin katılmış olduğu Tasarımcılar Kapadokya’da etkinliğinde tasarımcılar, Kapadokya‘yı 10 farkı temada ele aldı. Tasarım öğrencileri; Hacıbektaş Vizyonu, Kapadokya Kartal Hotel, Çiftlik, Hacıbektaş Belediye Meydanı, Gülşehir Kartal Meydanı, Deliklitaş, Dedebağ, Beştaş, Gülşehir ve Eski İzler Yeni Çizgiler alanında yürütücüler öncülüğünde tasarım çalışmalarını gerçekleştirdi. İki gün süren keşif ve çalışmaların ardından tasarımcılar gruplar halinde yapmış oldukları tasarım çalışmalarını, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün aralarında bulunduğu dinleyicilere sundu. Tasarımcılar tarihi dokuya sahip olan Kapadokya bölgesinde geçmişin izlerini yansıtan ve geleceğe ışık tutan tasarımları ile dinleyenlerden tam not aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımından önce konuşma yaparak katılımcılara bir sürprizinin olduğunu söyleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz şunları kaydetti: “ Hepinize teşekkür ediyorum, ayaklarınıza sağlık, iyi ki geldiniz. Sizlere bir sürprizimiz var. Bağlı olduğum bir kurum var ve o kurumdan sizleri burada görmek isteyen biri var. Biraz sonra aranızda olacak. Sizler tahmin edin şimdilik... Arkadaşlar, sizleri iki gündür takip ediyoruz. O kadar güzel işbirliği içinde çalışmalar yaptınız, o kadar kendinizi verdiniz ki alkışları sizler hak ediyorsunuz. Biz sadece sizlere destek olmaya çalışıyoruz. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Gülşehir ve Hacıbektaş Belediye Başkanlarımız buradalar ben de buradayım. Can kulağı ile sizleri dinleyeceğiz. Sizler ekip çalışmanızı çok güzel bir şekilde yaptınız. Dün de söylediğim gibi Türkiye’nin değişik kentlerinden gelerek bir aşure oluşturdunuz. Aşurenin içine giren her tadın genel tadına olan katkısı gibi sizin de her birinizin katılımı ortaya çok lezzetli bir tat çıkardı. Gittiğiniz her yerde bu tadı yaymanızı temenni ediyorum. Sabırsızlıkla sunumlarınızı bekliyorum.”

“Bu günü gördükten sonra geleceğe dair umutlarım daha da güçlendi ve perçinlendi”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün konuşmasının ardından katılımcıların şaşkın bakışları ve akabinde yoğun tezahürat ve alkışlar eşliğinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kapanış konuşmasını gerçekleştirdi. Gençler tarafından yoğun ilgi ile karşılanan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, tasarımcılara siyasetçilerin aslında çok konuştuğunu anlatan bir anekdottan bahsederek konuşmasını şöyle sürdürdü:“ Her kentin bir kimliği var. Tasarımlarınızı yaparken mutlaka o kentin kimliğini dikkate almanızı isterim. Bu günü gördükten sonra geleceğe dair umutlarım daha da güçlendi ve perçinlendi. Bu ülkenin gençleri yani sizler, Türkiye’yi çağdaş uygarlığa taşıyacak olanlarsınız. Dolayısıyla sizler bizlerden çok daha iyi yetişmek ve hayatı bizden çok daha iyi sorgulamak durumundasınız. Hayatı sorguladığınızdan emin olun Türkiye’yi çağdaş uygarlığa taşımak için bütün olanaklar var. Sizleri yetiştiren anne ve babalarınıza gerçekten şükranlarımı sunuyorum. Birçok üniversiteden buraya geldiniz. Siyaseti, aldığınız eğitimleri, kısacası size sunulan her şeyi muhakkak sorgulayın. Sorguladığınız takdirde Türkiye daha güzel ve farklı yerlere taşınmış olacak. Ben buradaki sunumları yapan, katkı veren herkese bütün arkadaşlara ve Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’e yürekten teşekkür ediyorum. Hepinizi kutluyorum.”

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup yürütücülerine ve genç tasarımcılara katılım ve katkı sertifikalarını takdim etti. Kapanıştan sonra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gençlerin arasında girerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra akşam yemeği için gençlerle birlikte Kapadokya Kartal Hotel’e geçti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3