Kartallı çocuklara su üstü eğitim

Kartal Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çocuklara ‘Su Üstü...

Kartallı çocuklara su üstü eğitim

Kartal Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çocuklara ‘Su Üstü...

19 Şubat 2014 Çarşamba 17:26
Kartallı çocuklara su üstü eğitim

Kartal Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çocuklara ‘Su Üstü Arama Kurtarma Eğitimi’ verdi.

Sosyal projeleriyle adından sıkça söz ettiren Kartal Belediyesi, İstanbul Valiliğinin izniyle ve Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından önemli bir sosyal sorululuk projesini hayata geçirdi. Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, İl Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü, Maltepe Üniversitesi, DAKSAR Denizcilik Derneği ve Ağaçlı Çocuk Gençlik Merkezi koordinasyonuyla Maltepe Üniversitesi SOYAÇ Projesi kapsamında 10 çocuk, Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğünde sivil savunma eğitimi aldı.
10 günlük yoğunlaştırılmış eğitim programı alan çocuklar, uzman ve deneyimli eğitmenler rehberliğinde ‘hafif arama kurtarma, deniz su üstü arama kurtarma ve ilk yardım’ konularında eğitimlerini başarıyla tamamladı. Çocuklara, teorik ve pratik olarak verilen eğitimlerde takım yönetimi ve liderlik, hafif kurtarma, ilk yardım, denizcilik bilgileri, can simidi kullanma, arama kurtarma botunda pratikler gibi temel bilgiler öğretildi.

""


Çocukların ileriki yaşamlarında meslek sahibi olabilmeleri ve hayata tutunmalarını hedefleyen eğitim programının sonunda, 10 çocuk, ‘Hafif Arama Kurtarma Sertifikası’, ‘Deniz Su Üstü Kurtarma Sertifikası’ almaya hak kazanırken, ilk yardım eğitimlerinde üstün başarı sağlayan çocuklar da Sivil Savunma Haftası dahilinde 28 Şubat 2014’de sertifikaları törenle alacak.
Eğitim süresi içerisinde çocukları ziyaret eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, daha önce çocukların tüm ihtiyaçlarının karşılanması yönündeki talimatının sivil savunma müdürlüğü tarafından eksiksiz yerine getirildiğini belirtti. Çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Başkan Altınok Öz, eğitim gören çocuklara ve Maltepe Üniversitesi’nden katılan rehber öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Son Güncelleme: 19.02.2014 17:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72