Kartal'da örnek uygulama

Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Mahallesi Ihlamur Sokak'ta yapmayı planladığı...

Kartal'da örnek uygulama

Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Mahallesi Ihlamur Sokak'ta yapmayı planladığı...

08 Temmuz 2013 Pazartesi 19:26
Kartal'da örnek uygulama

Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Mahallesi Ihlamur Sokak’ta yapmayı planladığı park projesi ile ilgili oluşan farklı görüşleri dikkate alarak bölgede halk oylaması yaptı. Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz, CHP  İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, CHP Kartal Kadın Kolları Başkanı Gülçin Zaza, Başkan Danışmanları Nizamettin Zorgül, Haydar Oğuz, Hasan Uzunyayla, Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Taner Özdemir, Belediye Meclis Üyeleri İmkan Demirci, Atilla Duman, Ahu Zengin, Kemal Uyan, Özel Kalem Müdürü Ömer Fethi Gürer, Park Bahçeler Müdürü Kader Çelik, Çevre Müdürü Dr. Dilek Mete, Temizlik İşleri Müdürü Cengiz Türkmen, Karturtaş Genel Müdürü Düzgün  Çapar, Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Soner Çetin, CHP Uğur Mumcu Mahalle temsilcisi Özbek Pekşen ile mahalle sakinleri oy kullanım alanında yer aldı. Saat 11.00-13.00 aralığında gerçekleşen oylamaya bölgede yaşayan ve park alanı kapsamında ikamet eden 502 kişi nüfus cüzdanları ile gelerek  oy kullandı.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz , oylama başlamadan önce bir konuşma yaptı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasında halkın onay vermediği hiç bir projeye geçit vermeyeceğini söylerek, “Ihlamur Sokak’ta yapmakta olduğumuz park için tereddütler oluştu.  Bu durumda karar vermesi gereken bölgede parktan yararlanacak halkımızdı. Bu nedenle halk oylaması kararı verdik. Daha öncede farklı konularda bu uygulamayı yapmıştık. Biz hakla beraber halkın isteklerini dikkate alarak görev yapıyoruz Hedefimiz halkımızın isteklerine uygun  hizmet vermektir. Burada yapılacak olan parkın yapımını ve parkta olacak içeriği halkın belirlemesi gerekiyor. Bu alanda farklı istekleri olan vatandaşlarımız var. Kimi futbol sahası isterken, kimi yürüme yerleri istiyor. Bazıları da hiç park olsun istemiyor. Bunun için sizlere pusulaları dağıttık ve bu parkta ne olacağına sizler karar vereceksiniz. Bu park yapıldığı zaman güneş enerjisi ile aydınlatılacak. Yaptığımız diğer parklarımız gibi gece-gündüz hep aydınlık olacak. Yüzümüz aydınlığa bakacak. Yüreğiniz hep aydınlık kalsın. Hepimize hayırlı olsun” dedi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de park için oy kullandı.

"" 

Oylama ile ilgili teknik ayrıntıları veren Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü Ömer Fethi Gürer de Kartal ilçesinde Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz döneminde 170 projenin uygulandığını, 30 projenin de uygulanmakta olduğunu belirtti. Gürer, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün isteği ile gerçekleşen halk oylamasının örnek bir girişim olduğunu söyledi. Oylama ile ilgili yöntemleri anlattı ve oylamaya geçildi. Yoğun ilgi gören halk oylaması saat 11.00-13.00 saatleri arasında gerçekleşti. Oylamaya 502 kişi katıldı. Oylama sonunda park yapımı için “470 oy Evet”,  “4 oy Hayır” ve “28 oy yanıtsız” çıktı.

En çok tartışılan futbol sahası ile ilgili oylamada “233 Evet”, “226 Hayır”, 53 oy ise yanıtsız kullanıldı. Parkın gezi ve dinlenme amaçlı olmasını isteyen oylamada “282 Evet”,   “174 Hayır”, “46 yanıtsız” oy çıktı.

 

Oylamaya katılanlardan 357 kişi basketbol sahası isterken,  104 kişi “Hayır” dedi. 41 kişi ise yanıt vermedi. Koşu ve yürüyüş yolu olmasını “470 kişi Evet”, “3 kişi Hayır” dedi. 39 kişi ise boş kullandı. Çocuk  oyun alanı içinde “451 kişi Evet”, “18 kişi Hayır” derken, 32 kişi yanıtsız kaldı. Oylama sonucunu değerlendiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, parkın halkın tercihlerine uygun yapılacağını açıkladı ve katılımcılara teşekkür etti.               


 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 08.07.2013 19:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72