KARTAL’DA KANSERE KARŞI KORUYUCU VE DESTEKLEYİCİ SÜREÇLER SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİ

KARTAL’DA KANSERE KARŞI KORUYUCU VE DESTEKLEYİCİ SÜREÇLER SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİ

31 Aralık 2018 Pazartesi 10:25
KARTAL’DA KANSERE KARŞI KORUYUCU VE DESTEKLEYİCİ SÜREÇLER SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİ

Koruyucu sağlık hizmetlerine büyük önem veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde çalışmalarına devam eden Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ‘Kansere Karşı Koruyucu ve Destekleyici Süreçler’ konulu bir seminer düzenledi. Seminerde Yrd. Doç. Dr. Gözde Gündoğdu Meydaneri, Prof. Dr. Metin Güden ve Yrd. Dr. Tayfun Hancılar konuşmacı olarak yer aldı. Seminere; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen, Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Arda Savaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar ile vatandaşlar katılım sağladı.

Kartal Belediyesi ve Okan Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ‘Kansere Karşı Koruyucu ve Destekleyici Süreçler’ semineri, Soğanlık Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Seminere konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Gözde Gündoğdu Meydaneri, Prof. Dr. Metin Güden ve Yrd. Doç. Dr. Tayfun Hancılar kanser ve beslenme arasındaki ilişki, sağlıklı beslenerek kanserden korunmanın yolları, kanser belirtileri ve alınması gereken tedbirler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Hareketli yaşama biçimi ile kansere engel olunabileceğine dikkat çeken Yrd. Dr. Tayfun Hancılar, sigaradan neden uzak durulması gerektiğini, hangi ürünlerin ne miktarda tüketilmesi gerektiğini ve hangi ürünlerde ne tür besinlerin bulunduğunu anlattı. Güden, “Sağlıklı insanların ek vitamin almalarına gerek yoktur. Yüksek riski olan insanların ve kanser hastalarının, doktorlarının önerdiği diyetleri mutlaka uygulaması gerekiyor.” dedi.

Panelin sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen, konuşmacılara Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına çiçek takdim ederek katkıları için teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3