Kartal'da İşsizlikle Mücadele Devam Ediyor

Kartal Belediyesi iş arayanlarla, işverenleri buluşturmaya devam ediyor.

Kartal'da İşsizlikle Mücadele Devam Ediyor

Kartal Belediyesi iş arayanlarla, işverenleri buluşturmaya devam ediyor.

03 Temmuz 2014 Perşembe 12:55
Kartal'da İşsizlikle Mücadele Devam Ediyor

Kartal Belediyesi iş arayanlarla, işverenleri buluşturmaya devam ediyor. İlçede iş arayan vatandaşlarla firmaları bir araya getirerek çözüm üretmeye çalışıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda işveren ve iş arayanların buluşmasının adresi Kartal Belediyesi oldu.

 

Kartal Belediyesi, ilçe bazında işsizlik sorununa çözüm üretmeye yönelik 2009 yılında başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Geçtiğimiz yıllar içinde Kartal ve çevre ilçelerden birçok firmayla işsizleri buluşturan Kartal Belediyesi, yüzlerce kişiyi çeşitli iş alanlarına yönlendirdi. Bu bağlamda Belediye işverenlerle işsizleri Kartal Belediyesi yeni hizmet binası eğitim salonunda buluşturdu. İş arayanları, Barsan Global Lojistik ve Gümrük Müşavirliği A.Ş. İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Sibel Dağlıoğlu ve elemanlarıyla bir araya getirerek iş görüşmesi yapmalarını sağladı.

 

İşsiz işveren buluşması

 

Kartal Belediyesi yeni hizmet binası eğitim salonunda özel firma temsilcileriyle yapılan görüşmelerde firma temsilcileri tarafından işsiz gençlere, istihdam alanına ilişkin bilgi verilerek; firmaların kendi alanlarında yaptığı çalışmalar anlatıldı. Firmalar, görüşmeler sonucunda uygun gördükleri adayları saptıyor; işe kabul edilen adaylar, bulunduğu firma tarafından ya işbaşı yaptırılıyor ya da eğitim sürecine alınıyor. Bir aylık eğitim sonrasında başarılı ve çalışmaya istekli gençler istihdam edilerek iş sahibi olmaları sağlanıyor. 

""

5 yıldır destek oluyoruz

 

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, işsizliğin ülkemiz gibi Kartal için de önemli bir sorun olduğuna dikkat çekerek sosyal belediyecilik adına bu konuda yapılabilecek çalışmaları devletin ilgili kurumları ile de işbirliği sağlayarak yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Altınok Öz, "Herkesin işi, aşı olması bizim en büyük dileğimizdir. Belediyemize iş konusunda çok sayıda başvuru oluyor. Belediyelerin norm kadroları belli. Alımlar, ilgili bakanlık kanalı ile oluyor. Belediye şirketleri ya da taşeronda çalışacak işçi sayısı da sınırlı. Bu durumda iş için başvuruları olumlu yanıtlayamadığımız için farklı bir çalışmayı beş yıldır sürdürüp Kartal ilçesinde işsizlere yardımcı oluyoruz." dedi.

Son Güncelleme: 03.07.2014 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3