Kartal'a çevre dostu akülü çöp arabaları

Kartal Belediyesi, ilçe merkezinde ve mahallelerde, aküyle çalışan, havayı...

Kartal'a çevre dostu akülü çöp arabaları

Kartal Belediyesi, ilçe merkezinde ve mahallelerde, aküyle çalışan, havayı...

28 Mayıs 2014 Çarşamba 15:34
Kartal'a çevre dostu akülü çöp arabaları

Kartal Belediyesi,  ilçe merkezinde ve mahallelerde,  aküyle çalışan, havayı kirletmeyen ve gürültü yapmayan çevre dostu çöp toplama araçlarıyla hizmet verecek. 

Kartal Belediyesi, evsel atıkları, elektrikli çöp kamyonları ile gürültüsüz ve egzoz gazı olmadan toplayacak. Çevreye ve insan sağlığına önem veren Kartal Belediyesi, karbondioksit salınımını azaltan, küresel ısınmaya karşı ve çevreyi korumaya yönelik 4 adet çevre dostu elektrikli hidrolik sıkıştırmalı evsel atık toplama aracını Kartallıların hizmetine sundu. Elektrikli çöp toplama araçları, E-5 üstü ve E-5 altında 2 araç olarak görev yapıyor. Son teknoloji ile donatılan çöp toplama aracı aküyle çalışarak üzerindeki özel yapılma dinamoyla aküyü şarj etme özelliğini de taşıyor. Kartal Belediyesi’nin hizmete sunduğu akülü kamyonlar, sıkıştırmalı hidrolik sistemiyle 7 ton evsel atık ve çöpü haznesinde muhafaza edebilme özelliğine de sahip.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, çöplerin geri kazanımının önemine değinerek bunlar toplanırken çevrenin ayrıca kirletilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini, bunun uygar kentlerdeki temel işlemlerden biri olduğunu dile getirdi. 

 

Çöp kamyonlarının gürültü ve egzozla ilgili etkileri nedeniyle Kartallıların ciddi duyarlılık gösterdiğini belirten Başkan Altınok Öz, "Bizim temel hedeflerimizden bir tanesi, çöpü sokaktan, en kısa sürede alarak çevre ve sağlık açıdan olumsuz olabilecek koşulları önlemek.. Bu çerçevede temizlik işlerine ait araçlarımız  Kartal dahilinde tüm mahallelerde  gereken kontrol ve temizliği yapmakta. Özellikle merkez bölgede, çöp alma işlemini yaparken vatandaşların rahatsız olacağı gürültüyü ve havaya karbon salınımını asgari düzeyde azaltmak, yaşanılabilir bir çevre ve kent bizim için hassasiyet verdiğimiz önemli konulardan biri” diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 28.05.2014 15:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72