Kartal'da Hayko Cepkin Coşkusu Yaşandı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde her yıl düzenlenen “Zafer Yürüyüşü” bu yıl da binlerce Kartallının katılımı ile gerçekleştirildi. Kartallı Kazım Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaşın katıldığı Zafer Yürüyüşü, Kartal Meydanı’nda Hayko Cepkin’in sevilen şarkıları ve eşsiz sahne performansı ile devam etti.

Kartal'da Hayko Cepkin Coşkusu Yaşandı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde her yıl düzenlenen “Zafer Yürüyüşü” bu yıl da binlerce Kartallının katılımı ile gerçekleştirildi. Kartallı Kazım Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaşın katıldığı Zafer Yürüyüşü, Kartal Meydanı’nda Hayko Cepkin’in sevilen şarkıları ve eşsiz sahne performansı ile devam etti.

31 Ağustos 2017 Perşembe 15:44
Kartal'da Hayko Cepkin Coşkusu Yaşandı

Yüreğinde Atatürk sevgisi olan binlerce vatandaş Kartallı Kazım Meydanı’nda bir araya geldi

30 Ağustos 1922‘de Dumlupınar’da Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anmak için her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce vatandaş bir araya geldi. 95. yılı kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı Zafer Yürüyüşü’ne Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’ün yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Kartal Belediyesi İştirak Şirketleri Yöneticileri, Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç, Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Gürsel Öğüt, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve yüzlerce vatandaş katıldı.

“Bizi bu topraklarda ulus kimliği ile yan yana tutan ve ulusal kimliğimizi bize veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına minnettarım”

Yürüyüşe Türk bayrakları ve Atatürk posterleri renk kattı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk posterleri ve meşaleler eşliğinde Kuvayı Milliye kahramanı Kartallı Kazım Meydanı’ndan yürüyüşe başlayan binlerce vatandaş “Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye, Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları ve marşlar eşliğinde Kartal Meydanı’na yürüdü.

Türk rock müziğinin efsane ismi Hayko Cepkin’in sahne aldığı konserde önce saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu. Konserden önce sahneye davet edilen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ise şöyle konuştu ; “Kartal’ın Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Bu gururu yaşattığınız için hepinize teşekkür ederim. Hepiniz hoş geldiniz. Bayramınız kutlu olsun. Yaklaşan kurban bayramınızı da buradan kutlamak istiyorum. Yapmış olduğunuz ve yapacağınız ibadetlerin Allah nezdinde kabulünü diliyorum. Sevgili Kartallılar 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ ta biten Büyük Taarruz olmasaydı bu topraklarda yaşamaya devam edemeyecektik. 26 Ağustos 1071’de girdiğimiz bu toprakları kaybetmiş olacaktık. İki 26 Ağustos’ta bizim tarihimiz. Bu topraklar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Asurlar, Hititler, Frigyalılar, Lidyalılar, Romalılar, Bizanslılar bu topraklarda yaşamış. Ve biz bu topraklarda toplumları ile kültürleri ile yaşamaya başladık. Aradan bin yıl geçti bir arada yaşamaya devam ediyoruz. Bizi bir araya getiren, bizi bu topraklarda ulus kimliği ile yan yana tutan ve ulusal kimliğimizi bize veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına saygımı ve minnetimi ifade etmek istiyorum.

“Bizim gönlümüzdeki ışık Atatürk’ü her yerde var etmeye devam edecek”

2 Temmuz’da Sivas’ta aydınlar yakıldı. 5 Temmuz’da Erzincan’da insanlar kurşuna dizildi. İkisi de bizim hüznümüzdür, matemimizdi, acımızdır. 26 Ağustos 1071’de bizim, büyük zafere giden 26 Ağustos’ta bizim. Hiç ayrışmadan bir arada varlığımızı sürdürmeye kararlıyız. Bizim aklımızdaki, yüreğimizdeki Atatürk sevgisini kimse sildirmeye kalkmasın. Müfredattan kalkabilir, devlet dairelerindeki fotoğrafları karanlıkta bırakılabilir. Bizim gönlümüzdeki ışık Atatürk’ü her yerde var etmeye devam edecek. Halkın parasıyla var olan Devlet dairelerine Atatürk resmini asmayı çok görenlere siz gereken cevabı inanıyorum ve biliyorum ki vereceksiniz. 30 Ağustos sadece bir zafer değil Sevr Antlaşması ile bizi bölmeye çalışanların yolunu tıkayan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedi olan Lozan’a giden yoldur. Bu yol Atamızın dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar tutacak bir senedimizdir.

Kartal Belediyesi Op. Dr. Altınok Öz’ün konuşmasının ardından rock müziği sanatçısı Hayko Cepkin konseri başladı. Türk rock müziğinin efsane ismi Hayko Cepkin, konser boyunca dillerden düşmeyen şarkıları ve benzersiz sahne performansıyla dinleyenlere eşsiz bir gece yaşattı.

Konserin ardından Kartal Belediyesi Başkanı Yardımcısı Gökhan Yüksel, sanatçı Hayko Cepkin’e teşekkür ederek çiçek ve plaket takdiminde bulundu. Plaketi alan Rock sanatçısı Hayko Cepkin şöyle konuştu “ Bu milletin adının içinde olduğu bayramları kutlamaya devam edeceğiz. Kimsenin bundan vazgeçeceği yok. Kartal Belediyesi bugün bir halk konseri düzenledi bu sahneye çıkıyor olmaktan hem kendim hem de ekibim adına gurur duyuyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72