Kartal Belediyesi’nin Çevreci Kimliği Bir Kez Daha Tescillendi

Kartal Belediyesi, EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) firması CBKSoft tarafından yapılan özel bir araştırmada, 30 milyon sayısal belgenin dolaştığı EBYS uygulamasının sağladığı kâğıt tasarrufu ile ‘En Yeşil Ofis’ kategorisinde diğer belediyeler arasında ilk sırada yer aldı.

Kartal Belediyesi’nin Çevreci Kimliği Bir Kez Daha Tescillendi

Kartal Belediyesi, EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) firması CBKSoft tarafından yapılan özel bir araştırmada, 30 milyon sayısal belgenin dolaştığı EBYS uygulamasının sağladığı kâğıt tasarrufu ile ‘En Yeşil Ofis’ kategorisinde diğer belediyeler arasında ilk sırada yer aldı.

10 Ekim 2017 Salı 10:53
Kartal Belediyesi’nin Çevreci Kimliği Bir Kez Daha Tescillendi

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün girişimleri ile geri dönüşebilir atıkları kaynağında ayrı şekilde toplayıp ekonomiye kazandıran Kartal Belediyesi, atıkların doğaya vereceği zararların önüne geçmek adına birbirinden başarılı çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Kartal Belediyesi’nin çevre konusundaki başarılı çalışmaları ve ödüllü projeleri son olarak CBKSoft tarafından takdir gördü.

Kartal’ın çevreci yönü bir kez daha takdir gördü

Kartal Belediyesi, CBKSoft tarafından yapılan özel bir araştırmada, diğer belediyeler arasında ‘En Yeşil Ofisler’ kategorisinde ilk sırada yer aldı. Şubat 2014 tarihinden itibaren tüm iş süreçlerini Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile yöneten Kartal Belediyesi’nde, projenin başlangıcından bugüne kadar geçen 3,5 yıllık sürede; 12 milyon sayısal belge üretildi. Öte yandan kurum arşivini de sayısallaştırarak 30 milyonu aşkın sayısal belgeyi EBYS üzerinden yöneten Kartal Belediyesi elektronik işlemlere bağlı olarak azalan kâğıt kullanımı ile doğayı koruma adına şu katkıları sağladı:

3.632 ağaç kesilmekten kurtarıldı, 18 milyon litre su tasarrufu sağlandı, 1.025 ton karbondioksit salınımı engellendi ve 72 ton atık önlendi.

“Dünya üzerinde en tehlikeli şeylerden bir tanesi de üretmediğini tüketmektir”

Konuyla ilgili görüş bildiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) kullanmaya başladıktan sonra; belediye iş süreçlerini optimize ederek ciddi bir zaman ve maliyet tasarrufu sağladıklarını kaydetti. Başkan Altınok Öz, EBYS ile evrakla yürütülen iş süreçlerinin otomatik hale geldiğini, karar verme süreçlerinin hızlandığını, işlem kuyrukları ve tamamlanma süresinin kısaldığını, insan hatalarının ortadan kalktığını, kurum içi iletişim kanallarının daha iyi hale geldiğini, evrakların kaybolma riskinin ortadan kalktığını belirtti. ‘En Yeşil Ofis’ kategorisinde belediyeler arasında birinci olmaktan dolayı gurur duyduklarını kaydeden Başkan Altınok Öz, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Dünya üzerinde en tehlikeli şeylerden bir tanesi de üretmediğini tüketmek, hiçbir şey katmadan tüketime dâhil olmaktır. Kartal Belediyesi olarak doğayı korumak adına bizlerin öncelediği şey, üretmek ve tükettiklerimizi geri dönüşüm zincirine dâhil etmek… Çalışmalarımızı ve projelerimizi bu anlayışla temellendirip hayata geçirdik. ‘Kırmızı Solucan Gübresi’ projemiz ile sebze, meyve ve diğer işlenmemiş gıda atıklarımızı geri dönüştürerek toprağı çok daha verimli kullanabileceğimiz gübreler elde ediyoruz ve bunu bizden talep eden tüm vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Çalışmalarımızı birçok kurumla olduğu gibi mahalle muhtarları, zabıta komiserlikleriyle, öğrencilerimiz, kadınlar, esnaf ile de işbirliği içerisinde sürdürüyoruz. En önemli olarak gördüğümüz şey de vatandaşı bu çalışmalara dâhil edebilmekti onu Kartal Belediyesi olarak çok başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Geri dönüştürülebilir olan her şey Kartal Belediyesi tarafından ekonomiye kazandırılıp doğanın korunması amaçlanıyor. Hayata geçirdiğimiz diğer projelerle de bunun bilinci ile hareket ediyoruz. Enerji tasarruflu akıllı binaları Kartalımıza kazandırıyoruz. Bunlardan bir tanesi de Huzurevi projemizdir. Huzurevi projemizde; led aydınlatma, izolasyon, solar panel ve mekanik sistem iyileştirmelerini içeren enerji verimliliğine yönelik uygulamalara yer verdik. O binayı da çok yakın zamanda Kartalımıza kazandıracağız.”

Kartal Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından geliştirilerek belediyede uygulamaya konulan sistemi yerinden gözlemleyen CBKSoft Kurumsal İletişim Müdürü Ayberk Yurtsever, Bilgi İşlem Müdürü Bülent Köse ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nur Gülmez Bel’e Kartal Belediyesi’nin başarılı çalışmaları ile En Yeşil Ofisler kategorisinde ilk sırada yer aldığını belirtti.

Kartal Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Bülent Köse ise şunları kaydetti: “EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) ile iş süreçlerimizde otomasyon sağlarken; binlerce ağacı kesilmekten kurtardık. On binlerce ton su israfıyla katı atık oluşmasının önüne geçtik. Böylelikle Kartal Belediyesi, enVision tarafından açıklanan ‘En Yeşil Ofisler’ kategorisinde birinciliğe layık görüldü.”

enVision yazılımını geliştiren Bilkent Cyberpark firmalarından CBKSoft Genel Müdürü Salih Kanlı konuyla ilgili şunları söyledi: “Daha yeşil bir dünya için herkese sorumluluklar düşüyor. Geliştirdiğimiz teknolojiler ile bu anlamda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdiğimiz için mutluyuz. Kartal Belediyesi, yaptığımız özel bir araştırmada, diğer belediyeler arasında ‘En Yeşil Ofisler’ kategorisinde ilk sırada yer aldı. Başkan Altınok Öz’ün öncülüğünde başarılı çalışmalara imza atan Kartal Belediyesi’ne çevre konusundaki duyarlılığından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Elektronik Belge Yönetim Sistemleri kullanımı sayesinde ‘En Yeşil Ofis’ konseptine geçen tüm kurumlarımıza gösterdikleri duyarlılıktan ötürü, gezegenimiz, ülkemiz ve gelecek kuşaklar adına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72