Kartal Belediyesi’nden Kardeş Belediye Ardino’ya Ziyaret

Kartal Belediyesi’nden Kardeş Belediye Ardino’ya Ziyaret

18 Eylül 2018 Salı 11:00
Kartal Belediyesi’nden Kardeş Belediye Ardino’ya Ziyaret

Kartal Belediyesi’nin ülkeler ve şehirler arasında oluşturduğu dostluk kapsamında hayat verdiği ‘Kardeş Belediyeler’ dayanışması devam ediyor. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün desteğiyle oluşturulan ‘Kardeş Belediyeler’ projesiyle kültürel köprüler oluşturuluyor. Kartal Belediyesi bu kapsamda kardeş belediye olan Bulgaristan’ın Kırcaali kenti Ardino (Eğridere) Belediyesi’nin düzenlendiği ‘Sonbahar Kültür Festivali’ne katıldı. 13-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen festivale; Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Tirgil, Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Vasfiye Yılmaz, Kartal Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nur Gülmez Bel, Kartal Muhtarlar Derneği Başkanı ve Soğanlık Orta Mahalle Muhtarı Salim Coşar, Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı Soner Eker, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Koç, Petroliş Mahallesi Muhtarı Cevdet Aslan, Çavuşoğlu Mahallesi Muhtarı Arif Koç, Soğanlık Yeni Mahalle Muhtarı İlhan Düzülütaş, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ferhat Arslan, Yunus Mahallesi Muhtarı Ahmet Soylu, Yalı Mahallesi Muhtarı İsa Durmuş, Topselvi Mahallesi Muhtarı Ramazan Keklik, İstanbul Rumeli Balkan Federasyonu Bulgaristan’dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Cemal Vatansever ve Kartal Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özgün katıldı.

Sonbahar Kültür Festivali’nin ilk günü, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Tirgil, Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Vasfiye Yılmaz ve Kartal Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nur Gülmez Bel, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Ardino Belediye Başkanı Resmi Murad’a çini Kütahya porseleni, satranç takımı ve mumluk hediye ederek Başkan Altınok Öz ile Kartallıların sevgi ve selamlarını kendilerine iletti. Ardino Belediye Başkanı Resmi Murad da Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün göreve gelmesiyle birlikte kardeş belediyeler arasındaki kültür ve kardeşlik köprüsünün güçlendiğini ifade ederek desteğinden dolayı Başkan Altınok Öz’e ve Kartal Belediyesi’ne teşekkür etti.

Kartal Belediyesi ekibinin sonraki durağı, Türklerin yoğun olarak yaşadıkları tek il olan Kırcaali vilayeti oldu. Kırcaali’de 1 saat dinlenme ve gezi molası verildikten sonra heyet, festival alanına vardı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Resmi Murad: “Kartal Belediyesi’nden gelen sevgili kardeşlerimizi Ardino’da konuk etmenin sevinci ve mutluluğunu bir arada yaşamanın heyecanı içerisindeyim. Kardeş belediyemiz Kartal Belediyesi ile olan kardeşlik ve dostluğumuz bu gibi ziyaretlerde her seferinde bir öncekinden de güçlü oluyor, pekişiyor. Kartal Belediye Başkanı Sayın Op. Dr. Altınok Öz’e özellikle Ardino halkı ve şahsım adına belediyemize olan katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Ardından Kartal Belediyesi Halk Oyunları Folklor Ekibi, sergiledikleri farklı yörelere ait oyunlarla Ardinolu vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Ardino Belediye Başkanı Resmi Murad tarafından ağırlanan Kartal Belediyesi heyeti, daha sonra Rehber Rıfat Yargıoğlu eşliğinde; Sabahattin Ali Müzesi, Filibe (Plovdiv) şehri, Darıdere (Zlatograd), Eğridere Köprüsü, Kapalı Pazar Yeri, Türkan Çeşmesi, Nuri Turgut Adalı Mezarı, Kırcaali’nin Podkova köyünde bulunan ve Osmanlı Dönemi’nde (1428) çivi kullanılmadan inşa edilen Yedi Kızlar Camii’ni gezdi. Bulgaristan Cumhuriyeti Ardino Belediye Başkanlığı Kültürel Varlıkları Koruma Kurulu Başkan Yardımcısı Selahattin Karabaşev de Sabahattin Ali Müzesi’ndeki ziyaret sırasında Kartal Belediyesi ekibine Sabahattin Ali’nin hayatını anlattı.

Heyet, yaklaşık 3 gün süren ziyaretin ardından Türkiye’ye döndü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72