Kartal Belediyesi Muhtarlar Toplantısı 114. Kez Yapıldı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün göreve geldiği 2009 yılında başlattığı ve her ayın ilk haftasında düzenlenen muhtarlar toplantısının 114.sü gerçekleştirildi. Ağustos 2018 oturumunda muhtarlar, 9 yıldır devam eden muhtarlar toplantısı ile ilgili görüşlerinin yanı sıra mahallelerin sorunlarını paylaştı. Toplantıya, Tüm İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Selami Aykut, İstanbul Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Temel Şardan da konuk olarak katıldı.

Kartal Belediyesi Muhtarlar Toplantısı 114. Kez Yapıldı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün göreve geldiği 2009 yılında başlattığı ve her ayın ilk haftasında düzenlenen muhtarlar toplantısının 114.sü gerçekleştirildi. Ağustos 2018 oturumunda muhtarlar, 9 yıldır devam eden muhtarlar toplantısı ile ilgili görüşlerinin yanı sıra mahallelerin sorunlarını paylaştı. Toplantıya, Tüm İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Selami Aykut, İstanbul Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Temel Şardan da konuk olarak katıldı.

07 Ağustos 2018 Salı 13:23
Kartal Belediyesi Muhtarlar Toplantısı 114. Kez Yapıldı

Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’nda gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Hüseyin Tozkoparan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Ali Apaydın, Mustafa Fehmi Okay, Nuran Keriş, Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Tirgil, Kartal Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Banu Kocadağ ve Kartal’daki mahalle muhtarları katıldı.

Ağustos 2018 oturumunun açılışında konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 9 yıldır yapılan muhtarlar toplantısının önemine vurgu yaparak, yönetimin en önemli kademelerinden biri olan muhtarlarla 114. kez bir araya geldiklerini hatırlattı. Muhtarlardan gelen taleplere önem verdiklerini belirten Başkan Altınok Öz, sorunları dinlemeye hazır olduklarını vurguladı.

Toplantının bundan sonraki bölümünde Kartal’daki 20 mahalleden toplantıya katılan muhtarlar, mahallelerindeki sorunları, görüş ve önerilerini ileterek konuşmalarını yaptı. Sorunların ele alınıp çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantının sonunda kısa bir konuşma yapan Tüm İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Selami Aykut, 39 ilçesi olan İstanbul’da 9 yıldır muhtarlarla düzenli toplantı yapan Kartal Belediyesi’nin örnek olduğunu söyledi. Toplantının 114. kez yapılmasının çok önemli olduğunu ve muhtarlara verilen değeri gösterdiğini belirten Aykut, bazı ilçelerde muhtarlarca tanınmayan başkan yardımcıları olduğunu belirterek, bu toplantıda 6 başkan yardımcısının bulunmasının bile çok önemli olduğunu vurguladı. Aykut’un ardından konuşan İstanbul Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Temel Şardan ise bazı siyasetçilerin, muhtarları alt kademe siyasetçi olarak gördüğünü ancak halkla birebir temas edenlerin muhtarlar olduğunu söyledi. Bu nedenle halkın sorunlarını ilk elden dinleyen Kartal Belediyesi’ni takdir ettiklerini belirten Şardan, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü tebrik etti.

Toplantının sonuç bölümünde konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, birkaç noktaya açıklık getirdi. Hollanda’nın yılda milyarlarca dolar kazandığını, lalenin çıkış noktasının Soğanlık olduğunu ve Soğanlık’ta bir Lale Meydanı yapılmasını planladıklarını belirten Başkan Altınok Öz, şimdi söz konusu arsaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından cami temeli atıldığını hatırlattı. “Lale Meydanı yapılacak alan cami yaptırmam” dediğini ve cami için başka bir alan ayırmalarına rağmen bu sözünün önünün ve arkasının kesilerek kendisinin camiye karşıymış gibi gösterildiğini belirten Başkan Altınok Öz, kimsenin bir başkasının inancını sorgulama hakkı olmadığını söyledi. Kurban alanı ile ilgili olarak geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Mutlu Akü’nün eski arazisine kurban pazarı açılmasına karşı çıktıklarını ve kurban pazarı için en uygun yer olarak Aydos’ta, etrafında yerleşimin olmadığı atış alanını gösterdiklerini belirten Başkan Altınok Öz, yine Kaymakamlık kararıyla bu alanın kurban pazarı olarak düzenlendiğini söyledi. Çavuşoğlu Mahallesi sakinlerinin koku ve hijyenle ilgili çok sayıda şikayetleri olduğunu ancak Kartal Belediyesi’nin kurban pazarı ile ilgisinin olmadığını belirten Başkan Altınok Öz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kurban pazarında hizmet verdiğini söyledi. Başkan Altınok Öz, “Hem koku hem hijyen olarak 1 aylık sürede, Kartal’ın içinde bir yerin uygun olmayacağını söyledik ama bazılarının gayreti ile yine aynı yere kurban satış yeri açıldı. Bunu şöyle ifade ettiler –Dini inançlarımıza engel mi oluyorsun? - İnanç terazisini koyabilecek tek varlık, biri yaratandır. Bu görev kula düşmez. Biz kentin yöneticisiyiz. Halkın sağlığını da ihtiyaçlarını da göz önüne almamız lazım. Çavuşoğlu Mahallesi sakinleri -Burada kurban pazarı olmasın, bu kokuyu çekmek istemiyoruz- dedikleri zaman inançsız mı oluyorlar? Aydos gibi uygun bir yer varken orayı değerlendirmiyorlar” dedi.

Makine Mühendisleri Odası ile 4 yıldır birlikte çalıştıklarını, bilgilendirme toplantıları yaptıklarını belirten Başkan Altınok Öz, ilk toplantıların Uğur Mumcu Mahallesi’nde yapılmaya başlandığını söyledi. Asansör kazalarının önüne geçmek için muhtarlara bu konuda duyarlı olunmasını tavsiye eden Başkan Altınok Öz, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreş sayısının 17 olduğunu ve yakında hizmete açacakları yeni kreşlerle bu sayının 17’ye çıkacağını söyledi. Kartal Belediyesi kreşlerinde 880 çocuğun eğitim aldığını, kreş konusunda önemli bilgi birikimine ulaştıklarını belirten ancak bunun zaman aldığını kaydeden Başkan Altınok Öz, huzurevi işletmesini öğrenmek için de binaları dönüşüme giren Kızılay ile işbirliği yaptıklarını söyledi. Kreştekiler nasıl çocuğu seviyorsa, yaşlıyı seven personel yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Altınok Öz, bu konuda da deneyimin çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3