Kartal Belediyesi Muhtarlar Toplantısı 110. Kez Yapıldı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün göreve geldiği 2009 yılında başlattığı ve her ayın ilk haftasında düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’nın 110. su gerçekleştirildi. Nisan 2017 oturumunda muhtarlar 9 yıldır devam eden Muhtarlar Toplantısı ile ilgili görüşlerinin yanı sıra; mahallelerin sorunlarını paylaştı.

Kartal Belediyesi Muhtarlar Toplantısı 110. Kez Yapıldı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün göreve geldiği 2009 yılında başlattığı ve her ayın ilk haftasında düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’nın 110. su gerçekleştirildi. Nisan 2017 oturumunda muhtarlar 9 yıldır devam eden Muhtarlar Toplantısı ile ilgili görüşlerinin yanı sıra; mahallelerin sorunlarını paylaştı.

12 Nisan 2018 Perşembe 14:40
Kartal Belediyesi Muhtarlar Toplantısı 110. Kez Yapıldı

Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’nda yapılan kahvaltılı toplantıya; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Gülcemal Fidan, , Av. Hüsnü Yeşilyurt, Ali Apaydın, Mustafa Fehmi Okay, Nuran Keriş, Gökhan Yüksel, Cengiz Türkmen, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri ve Kartal’daki mahalle muhtarları katıldı.

Nisan 2018 oturumunun açılışında konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, muhtarlar toplantısının 110’uncu kez yapıldığını belirterek seçim yılına girilmesi nedeniyle de bir yarış başlayacağını söyledi. Hem parti içi hem de belediye başkanlığı için makama talip olan partilerin yarışının başlayacağını söyleyerek “Sizleri ziyarete gelecek, destek isteyecekler. Katiyen bundan rahatsızlık duymam. Rahat rahat ağırlayabilirsiniz. İçimizden arkadaşlara söylüyorum; hepiniz aday olabilirsiniz diye... Aday olunmasından da rahatsız olmadığımı ifade etmek istiyorum. Sizin içinizden de aday çıkabilir. Bundan rahatsız olmayacağımı peşin peşin söylüyorum. Eskiler bilir; bir muhtar arkadaşımız aday olmuştu. Ondan da rahatsız olmamıştım. Bazen bu tür yarışlar siyasi ve etik kuralların dışına çıkıyor. Bundan da rahatsız olmuyorum, olmamıştım. Biz o yaşları geçtik artık. 9 yıldır yaptığımız görevde kimse bizi arsızlıkla, hırsızlıkla suçlayamadı. Büyük bir denetimden geçtik. Sonuçta 9 yılın sonucunda halen oturduğum lojmanın perdesi konuşuluyorsa belediye meclisinde, bu benim için artı bir değerdir. Bula bula onu buldun! Siyasetin biraz ahlak kuralları üzerinden yürümesi lazım. İçinde bulunduğumuz bölgeyle ilgili, 1. ve 2. Etap alanlarının dönüşümü ile ilgili planlarımız, her şeyimiz hazır. Halk ile de bir toplantı yaptık. O çerçevede bu iş ile ilgili yetkili insanlara bir dostumuz aracılığı telefon açtırdık. Aldığımız cevap ‘Her şey hazır, her şey tamam; ama yukarısı izin vermiyor planın çıkmasına ’ şeklinde oldu. Demin söyledim. Ben sabırlı insanım, oradaki halka da söyledim. Keyifleri bilir çıkarırlar ya da çıkarmazlar; ama bu alanın hayalimdeki projesinin patentini aldım. Burası Altınok’un rüyası... Türkiye Patent Kurumu’ndan patentini aldım. Burası benim rüyam... Sadece Cumhuriyet Halk Partisi ya da sadece Kartal Belediye Başkanı olarak değil, Altınok’un rüyası… Buradan duyurmak istiyorum. Halka da duyurun. Bu rüyam gerçekleşene kadar burada olacağım, bu makamda olacağım, bunu arzu ediyorum.

“Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın kahramanı İsmet İnönü’nün eşi Mevhibe İnönü’nün adıyla kreş açacağız”

Kartal’daki yatırımlardan ve projelerden de bahseden Başkan Altınok Öz, sözlerine şöyle devam etti:

“Geçen sene yatırımlara fazla yer verdik. Kartal Belediyesi olarak 20 bin ton, bir de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 39 ilçe ile beraber bize de hibe ettiği 20 bin ton kadar asfalt sermiştik. Bu yıl aşağı yukarı 80 - 100 bin ton arası asfalt dökeceğiz. Bazı büyük projeler iskânlarını aldı veya almak üzere. 2009-2014 arasında planlama sonucu başlattığımız dönüşüm hamlesi, artık geri dönmeye başladı. Tekrar söylüyorum. Bugünleri yaşayan biri olarak 2009 – 2014 yılları arasında Kartal Belediyesi’nde başlattığımız dönüşüm ve planlama sürecine, bölge planlarının çıkmasına yardım eden Kadir Topbaş’a huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün bazılarının zihniyetinde olsaydık, Kartal hala bir köy durumundaydı. Nisan ayının 10’unda Kartal Yakacık’taki Kızılay Huzurevi, depreme dayanıksız olmasından dolayı yıkılacak. Oranın 70 küsur misafiri, sakini bizim yeniden yaptığımız huzurevine geçecek. Dolaysıyla biz de huzurevini işletmeye almış oluyoruz. Onlar kadrolarıyla gelecekler. Huzurevi işletmek bir ihtisas işidir. Bir kere oradaki çalışanlar yaşlıları sevecekler, onların ihtiyaçlarını ve çözüm yollarını bilecekler. Dolaysıyla şöyle bir mekanizma oluşturduk. Kızılay’ın müdürü ile bizim atadığımız müdür, eşgüdüm içinde, birbirleriyle anlaşarak çalışacaklar ki altı aydır bu eşgüdümü sağladık. Dolaysıyla Kızılay’ın bu bilgilerini yavaş yavaş hazmederek oranın tamamen kapasitesine ulaşmaya çalışacağız. Salı günü artık huzurevimiz Kızılay’daki misafirlerimizi işletmeye almış olacak. Onlar kendi binalarını yapana kadar misafirleri de bizim huzurevinde kalacak. Alerjik çocuk kreşi açıyoruz biliyorsunuz. Türkiye’de örneği yok. İsimle ilgili ne yapalım dediler. Geçtiğimiz gün İsmet İnönü’nün kızı Özden Hanımdan alerjik çocuklar için kreşin adının Mevhibe İnönü olması konusunda izin aldık. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın kahramanı İsmet İnönü’nün eşi Mevhibe İnönü’nün adıyla bu kreş açılacak. Kartal’da uzun yıllar yaşayan ve hala bu ilçede mülkü olan Mevhibe İnönü’nün adını, bu şekilde yaşatacağız. Sizlerle bunu da paylaşmış olayım. Huzurevi, Havuzlu Park resmi açılışları sırayla gerçekleşecek.

Konuşmasında Muhtarlıklar Müdürlüğü’nün kurulduğunu ve müdür olarak da Özel Kalem Müdürü Banu Kocadağ’ın atandığını belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasının ardından katılacağı Marmara Belediyeler Birliği Toplantısı’na katılmak üzere toplantıdan ayrıldı. Toplantı, Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan tarafından devam ettirildi. Toplantının bundan sonraki bölümünde Kartal’daki 20 mahallenin muhtarları; mahallelerdeki sorunları, görüş ve önerilerini ileterek konuşmalarını yaptı. Sorunların ele alınıp, çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantının sonuç bölümünde konuşan Kartal Belediyesi Başkanı Yardımcısı Gülcemal Fidan, sorunları dinleyip not aldıklarını belirterek ortak sorunlardan birinin bozuk yollar ve asfalt olduğunu belirterek Kartal Belediyesi’nin asfaltlama çalışmalarının başladığını söyledi. Mahalle muhtarlarına seslenerek her yıl 30-40 ton arası asfalt serdiklerini; ancak bu yıl bu rakamın 2-3 katına çıkacağını söyledi. Uyuşturucu ile mücadele konusunda İstanbul Kalkınma Ajansı ile ortak bir proje yaptıklarını kaydeden Başkanı Yardımcısı Gülcemal Fidan, kreş sayısının da 14’e çıktığını ve Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki kreş için proje sürecinin de bitmek üzere olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3