Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yaz Sezonu Çalışmalarına Hız Verdi

Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yaz Sezonu Çalışmalarına Hız Verdi

17 Temmuz 2018 Salı 15:38
Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yaz Sezonu Çalışmalarına Hız Verdi

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde Kartal’ı örnek bir kent haline getirmek için çalışmalarını sürdüren Kartal Belediyesi, ilçe genelinde alt ve üst yapı çalışmalarına devam ediyor. Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçedeki 20 mahallede yol bakım, asfaltlama ve alt yapı çalışmalarına yaz sezonunda hız vererek aralıksız devam ediyor.

16 BİN 885 METREKARE KİLİTTAŞI, 9 BİN 205 METRE BORDÜR YAPILDI

Kartal Belediyesi teknik personelinin yerinde yaptığı tespit ve değerlendirmeler sonucu aciliyet durumları dikkate alınıp programlanarak Yol Yapım Amirliği’ne bağlı ekipler tarafından, muhtelif cadde ve sokaklarda 9 bin 205 metre yol bordürü ve 106 adet ağaç dibi bordürü döşemesi yapıldı. Yapılan tamir ve tadilat ile yol açma ve benzeri çalışmalardan dolayı ortaya çıkan 5 bin 314 metreküp moloz ve hafriyat toplandı. Yeni açılan ya da var olan yolların tamir ve bakımı için toplam 2 bin 120 metreküp bypass, stabilize ve mıcır serildi. Bozulan ya da tamiri gereken kaldırımların yapım veya tamiri için 16 bin 885 metrekare kilit taşı döşendi.

955 METRE ASFALT KESİMİ YAPILIP 16,75 KM ASFALT AÇILARAK 17.583,18 TON ASFALT SERİLDİ

Yol Yapım Amirliği’ne bağlı ekipler tarafından çeşitli cadde ve sokaklarda 47 kanal bacası, 103 baca tamiri, 425 yeni yağmur suyu ızgarası,1715 yağmur suyu ızgara temizliği, 551 yağmursuyu kanalı yapıldı. Cadde ve sokaklarda araçların kaldırımlara park edilmesini önlemek amacıyla yerleştirilen sınır elemanlarına ilişkin 1445 tamir gerçekleştirilirken, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden gelen ve ilgili müdürlükçe belirlenen cadde ve sokaklara Yol Yapım Amirliği tarafından 39 çöp konteyner yeri yapıldı. Asfalt yollarda yapılan altyapı ve kazı çalışmaları için 955 metre asfalt kesimi, 731 tranşe kazısı olmak üzere 16,75 km asfalt açıldı ve sene başından Haziran ayı sonu itibariyle 17. 583,18 ton asfalt serilirken, yılsonuna kadar 65.000 ton asfalt serilmesi hedefleniyor Ayrıca Mavi Masa ’ya gelen tüm başvuruların tamamı değerlendirilerek gerekli işlemler yapıldı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3