Kardeşlik Sofrası Ihlamurkuyuda Kuruldu

Ümraniye Belediyesi, mahalle iftarlarıyla birçok mahalle sakinleri ile bir ..

Kardeşlik Sofrası Ihlamurkuyuda Kuruldu

Ümraniye Belediyesi, mahalle iftarlarıyla birçok mahalle sakinleri ile bir ..

24 Temmuz 2013 Çarşamba 16:32
Kardeşlik Sofrası Ihlamurkuyuda Kuruldu

Ümraniye Belediyesi, mahalle iftarlarıyla birçok mahalle sakinleri ile bir araya gelmeye devam ediyor. İki bini aşkın kişinin katıldığı, Cemil Meriç, Ihlamurkuyu, Tepeüstü ve Fatih Sultan Mehmet Mahalleleri sakinlerine bir iftar yemeği verdi. 

Ümraniye Belediyesi, her ramazan ayında olduğu gibi bu ramazanda da Ümraniyelileri mahalle sofralarında bir araya getiriyor. 10 ayrı noktada kurulacak olan iftar sofraları, bu kez Ihlamurkuyu Mahallesi Atatürk Caddesi Mediha Tansel İ.Ö.O. bahçesinde kuruldu. Cemil Meriç, Ihlamurkuyu, Tepeüstü ve Fatih Sultan Mehmet sakinlerini bir araya getiren iftar programına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Öztunç, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ak Parti Mahalle Başkanları, Muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı. 2 bin kişilik iftar öncesinde masaları teker teker gezen Başkan Hasan Can, mahalle sakinleri ile sohbet etti. Çocuk ve gençlerle yakından ilgilenen Başkan Hasan Can, onlarla hatıra fotoğrafları çektirdi. Ezanın okunmasıyla 2 bin kişi aynı anda oruçlarını açtı.

""

İftar yemeğinin ardından söz alan Ak Parti Cemil Meriç Mahalle Başkanı Salih Özden, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu günahlardan kurtuluş olan bir mübarek ramazan ayı içerisindeyiz. Rabbim bize mağfiret eylesin.”dedi. Ramazanın manevi atmosferinin bu sofralarda daha güzel hissedildiğini dile getiren Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran, “ Böyle güzel bir havada, böyle güzel bir mekanda sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bugün yeryüzünde bu mutluluğu yaşamayan nice Müslüman ülkeler var. Rabbim onlara bizim gibi iftar açmayı, komşularıyla birlik ve beraber olmayı nasip etsin. Bu iftar sofraları bizim zenginliklerimiz. 4 mahalle birbirleri ile bir masa etrafında iftar yapıyor. Davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu birlikteliği bize sağlayan başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.”dedi. 

Daha sonra söz alan Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Öztunç, “ Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından ebedi kurtulma olan mübarek ramazan ayının bu akşamında bizi bir sofrada bir araya getiren rabbimize hamd ediyorum. Belediyemizin davetine icabet ettiniz, şeref verdiniz. Geceniz hayırlı olsun, rabbim bizi evvela kadir gecesine sonra da ramazan bayramına kavuştursun.”dedi.

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “ Ne güzel bir tablo. Bu tablo bu milletin özünde var olan birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının coştuğu andır. Bu an Ramazan anıdır, İftar anıdır, İftar sevincinin yaşandığı andır. Bu sofralar herkese açık ve herkes misafirimizdir. Hamd olsun 10 seneden beri Ümraniye’mizin insanını, Ramazan bereketiyle buluşturmanın ve ramazan hazzını doya doya yaşamanın lezzetini tattırdık. Biz yol yaparız, kaldırım yaparız, park yaparız. Ama en önemlisi biz gönül yaparız. Rabbim bize fukaranın, garibin, yetimin, yoksulun, kimsesizin ve engellinin; abisi, amcası, yeğeni ve en yakını olmayı bize nasip etti.”dedi.

Son Güncelleme: 24.07.2013 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72