Kadıköy'ün Parkları; Atık Su Arıtımıyla Sulanıyor

Kadıköy Belediyesi hızla tükenen doğal su kaynaklarının korunmasını Atık Su...

Kadıköy'ün Parkları; Atık Su Arıtımıyla Sulanıyor

Kadıköy Belediyesi hızla tükenen doğal su kaynaklarının korunmasını Atık Su...

03 Haziran 2014 Salı 15:32
Kadıköy'ün Parkları; Atık Su Arıtımıyla Sulanıyor

Kadıköy Belediyesi hızla tükenen doğal su kaynaklarının korunmasını Atık Su Geri Kazanım Sistemi ile sağlıyor.

Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce hayata geçirilen projeyle evsel nitelikli atık sulardan elde edilen suyla yaz aylarında parklar sulanıyor, kış aylarında ise biriktirilen sularla kentin cadde ve sokakları temizleniyor.

Su verimliliği çalışmaları kapsamında kurulan Atık su geri kazanım sisteminde Kalamış bölgesinde borularla tesise aktarılan kanalizasyon suları, ileri teknoloji uygulamalarla sulama suyuna dönüştürülüyor. 2013 yılının Temmuz ayında başlatılan sistemle günlük 40 m3 atık su, sulama suyuna dönüşüyor.Kadıköy’de şu an Kozyatağı mahallesinde Abdullah Öğücü Kız Yurdu ve Kalamış Atatürk Parkı noktalarında uygulanan proje, yakın bir tarihte Kadıköy’ün farklı noktalarında da hayata geçecek.

""

Yaz aylarında Kadıköy’deki yeşil alanların sulamasında kullanılan arıtılmış sular, kış aylarında ise kapalı havuzlarda biriktirilmiş şekilde Kadıköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından cadde, sokak ve pazar yerlerinin temizlenmesi amacıyla kullanılıyor. Bu sayede şebeke suyunun kullanılma oranı Kadıköy’de oldukça düştü. Atık su geri kazanım sistemiyle 2013 yılının Temmuz ayından bu yana Kadıköy’de toplam 20.000 m3 su arıtıldı.

Son Güncelleme: 03.06.2014 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72