Kadıköy'de Engellilerle Empati Sahnesi

Kadıköy Belediyesi engellilerin yaşadığı zorlukları anlamak için herkesi...

Kadıköy'de Engellilerle Empati Sahnesi

Kadıköy Belediyesi engellilerin yaşadığı zorlukları anlamak için herkesi...

13 Mayıs 2014 Salı 14:44
Kadıköy'de Engellilerle Empati Sahnesi

Kadıköy Belediyesi engellilerin yaşadığı zorlukları anlamak için herkesi birkaç dakikalığına engelli gibi yaşayıp empati kurmaya davet ediyor.

 

Göremeseydiniz nasıl yürürdünüz?

Konuşamasaydınız nasıl alışveriş yapardınız?

Duyamasaydınız derdinizi nasıl anlatırdınız?

Yürüyemeseydiniz kaldırımlara nasıl çıkardınız?

 

Kadıköy Belediyesi engellilerin günlük yaşamda karşılaştığı engellerle empati kurulmasını sağlamak için Empati Sahnesi kuruyor.

Engelli olmayan insanlara, engellilerin fiziksel ve sosyal ortamlarda yaşadıkları zorlukları yaşatarak onların engellilerle empati kurmasını sağlamak amacıyla başlatılan çalışma Engelli Haftası boyunca Kadıköy’de çeşitli merkezi noktalarda gerçekleştirilecek.

İnteraktif bir mantıkla yürütülen çalışmada, diğer sokak etkinliklerinde olduğu gibi insanlar pasif bir konumda sadece durup izlemeden aktif bir şekilde etkinliğe dahil edilecek. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun katılacağı ve  Kadıköy esnafı ile belediye çalışanlarının da katılımının sağlanacağı etkinlikte insanlar tekerlekli sandalyeye oturarak ya da gözleri bağlanarak platform üzerinden geçerken engellilerin kent içinde yaşadıkları fiziksel zorluklara tanıklık edecek.

Kaldırım işgallerine karşı empati: Engel ‘siz’ olmayın

Empati Sahnesi Kadıköy’de özellikle kaldırım işgallerinin yoğun olduğu noktalara kurulacak. Bu çalışmayla kaldırım işgalleriyle engellilerin geçiş noktasını daraltan esnaf ve yanlış park eden sürücülerin empati yaparak engellilerin yaşadığı zorlukları fark etmelerini sağlamak hedefleniyor. 

Kadıköy Belediyesi’nin Mayıs 2011'den bu yana farklı zamanlarda 11 farklı alanda gerçekleştirdiği empati sahnesi çalışmasına yaklaşık 1000 kişi katıldı. Bu yıl da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilecek olan “Empati Sahnesi” noktaları şöyle: 

""

- 13 Mayıs Salı saat 13:00-16:00 arası Bahariye Caddesi Süreyya Operası önü

- 14 Mayıs Çarşamba saat 13:00-16:00 arası Kadıköy Çarşı

- 16 Mayıs Cuma saat 13:00-16:00 arası Moda Havuz Meydanı    

Son Güncelleme: 13.05.2014 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3