Kadıköy'de Ali İsmail Korkmaz Parkı açıldı

Gezi direnişi sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın..

Kadıköy'de Ali İsmail Korkmaz Parkı açıldı

Gezi direnişi sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın..

24 Mart 2014 Pazartesi 15:39
Kadıköy'de Ali İsmail Korkmaz Parkı açıldı

Kadıköy'de Ali İsmail Korkmaz Parkı açıldı

                      

Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın adı Kadıköy de yeni parkta yaşayacak.

 Ali İsmail Korkmaz’ın adının verildiği park, ailesi, arkadaşları ve üç spor kulübünün taraftarlarının katılımıyla açıldı.

 

Gezi eylemleri sırasında Yeldeğirmeni Dayanışması’nın,  mahalle sakinleriyle forumların yaptığı Rasimpaşa  Mahallesi, İskele Sokak’taki küçük otopark alanını Kadıköy Belediyesi, gelen talepler ve dilekçe ile başvurular üzerine parka dönüştürmüş ve Ali İsmail Korkmaz’ın  adını vermişti.

""

Ali İsmail Korkmaz Parkı’nın açılışına Ali İsmail Kormaz’ın Hatay'da yaşayan annesi Emel Korkmaz ve babası Şahap Korkmaz’ ın  katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta konuşan baba Şahap Korkmaz; “Ben Ali İsmail’in babasıyım ve oğlumla gurur duyuyorum, Ali İsmail demek iyilik demek,  Ali İsmail demek hak demek, Ali İsmail demek insan seven, hayvan seven, her canlıyı seven demektir. Erken kopardılar bizden, inşallah yapanlar cezalarını bulur, Ali çocukları çok severdi, bu park Ali’yi çok sevindirmiştir, emin olun şimdi huzurludur yattığı yerde.”

Annesi Emel Korkmaz; “Ali İsmaillerim hoş geldiniz, bu parka emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Ali İsmail inanın çok mutludur şimdi çünkü Ali’nin en çok istediği şeyi gerçekleştiriyorsunuz. Ali'nin çok büyük hayalleri vardı, en büyük hayali çocukları eğitmekti, onlara güzel bir gelecek, özgür bir dünya, huzurlu bir ülke yaratmaktı. Katiller buna müsaade etmedi ama sizlerin sayesinde geleceğin çocukları bu parkta oynayarak bu parkta kitap okuyarak, büyüyecekler. Ali İsmail’in yapamadığını evlatlarımız, çocuklarımız yapacak. Ali İsmail ölmedi, geleceğin ışığı oldu.” dedi.

 

Açılışta gezi direnişinde hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın abisi Muharrem Ayvalıtaş,  Fenerbahçe spor kulübü taraftar grubu, mahalle forumları ve çok sayıda Kadıköylü de hazır bulundu.

 

 

        

 

 

            

 

 

 

 

Son Güncelleme: 24.03.2014 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3