Kadıköy'de 6.5 km'lik insan zinciri

Kadıköylüler, ölümünün 75.yılında, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Ulu...

Kadıköy'de 6.5 km'lik insan zinciri

Kadıköylüler, ölümünün 75.yılında, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Ulu...

11 Kasım 2013 Pazartesi 14:06
Kadıköy'de 6.5 km'lik insan zinciri

 

 

ONBİN KİŞİLİK ATA’YA SAYGI ZİNCİRİ

     

Kadıköylüler, ölümünün 75.yılında, Cumhuriyetimizin Kurucusu,  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Fenerbahçe-Bostancı arasında oluşturulan  6.5 km’lik insan zinciri ile andılar.

Kadıköy Belediyesi’nin organizasyonuyla Kadıköy Belediyesi gönüllülerinin öncülüğünde “Ata’ya Saygı Zinciri” adıyla bir araya gelen on binlerce İstanbullu, sabah saat 08.00 den itibaren Fenerbahçe –Bostancı arasındaki sahil yürüyüş yollarında toplanmaya başladı. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri bulunan katılımcılar, yol boyunca yan yana durarak 6,5 km’lik bir zincir oluşturdular. Her yaştan Atatürk sevdalılarının katıldığı zincir etkinliğine, bebekleri ile gelenler de dikkat çekti. Atamızın ölümsüzleştiği an olan saat 9’u 5 geçe sirenlerin çalması ile saygı duruşunda bulunan katılımcılar duygusal anlar yaşarken bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadıkları da görüldü.  Saygı duruşuna, tekneleriyle sahile yanaşan vatandaşlar ile Yelken Kulübünün kürekçileri de katıldı. Ata’ya Saygı İnsan Zinciri etkinliği,  İstiklal Marşının okunmasıyla son buldu.

""

 

ÖZTÜRK “6,5 KM’DE ON BİN KİŞİ KATILDI

         Ata’ya Saygı Zincirinin Kadıköy Belediyesi’nin organizasyonuyla ikinci kez düzenlendiğini ve zincire 10 binden fazla kişinin katıldığını kaydeden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, 6,5 km’lik zincirin bir çok noktada 3 sıra olarak gerçekleştiğini ve bu yıl Maltepe’den de devam ettiğini vurguladı. Öztürk “75.Yıl da ona olan özlemimiz daha da arttı. Onun Aydınlık yolunda yürüyor, özlem ve şükranla anıyoruz” dedi.

 Kadıköy’deki resmi çelenk koyma törenine katıldıktan sonra İnsan Zinciri etkinliğine gelen CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamza Çebi de etkinliğine destek amacıyla Caddebostan’a geldi. CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter de Türk Bayrağıyla gelerek insan zincirine katıldı. 

Son Güncelleme: 11.11.2013 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3