Kadıköy Duvarları Mural Sanatı İle Hayat Buluyor

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Mural-İst festivali kapsamında Kadıköy...

Kadıköy Duvarları Mural Sanatı İle Hayat Buluyor

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Mural-İst festivali kapsamında Kadıköy...

04 Haziran 2014 Çarşamba 15:09
Kadıköy Duvarları Mural Sanatı İle Hayat Buluyor

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Mural-İst festivali kapsamında Kadıköy Yeldeğirmeni'nde bina duvarları devasa boyutlarda tuvallere dönüşüyor.

Kadıköy Belediyesi desteği ile 3. Yılına giren Mural-İst festivali  ilk etabı kapsamında düzenlenen duvar boyama çalışmasında Türkiye Polonya ilişkilerinin 600. Yılı çerçevesinde Polonya'dan Türkiye'ye gelen sanatçılar, M-CITY, Chazme 718 ve Sepe kendilerine özgü stilleri ile Yeldeğirmeni Talimhane Sokak'ta daha öncesinden seçilen duvarları kendi tasarımları ile birer tabloya dönüştürüyor.

Kadıköy Yeldeğirmeni'nde yapılan ve büyük ilgi gören duvar boyamaları (Mural sanatı), birbirinden ilginç desenleriyle kullanılmayan duvarlara hayat verirken, dünya çapında duvar boyama sanatının hatırı sayılır çalışmalarını ortaya koyuyor.

Dünyaca ünlü Polonyalı duvar boyama sanatçılarının kendi tasarımlarının sergileneceği Mural-İst Yeldeğirmeni bina duvarlarına ayrı bir zenginlik katacak. 2 binanın dış cephe duvarlarının boyanacağı festivalde,  Polonyalı sanatçılar tamamen kendilerine özgü çalışmaları tüm İstanbulluların beğenisine sunacak.

 

""

Do Dzieła; ''Bizim için önemli olan sanattır''

 

Mural-İst ve Street Art Common Experience'in ortaklaşa düzenlediği projenin koordinatörü Do Dzieła proje ile ilgili yaptığı açıklamada; ''Mural sanatı Türkiye’de yeni bir fenomen olma yolunda ve Polonya’daki gibi halkın ilk başlardaki olumsuz tepkisi hızlı bir şekilde olumlu bir tepkiye dönüşüyor. Bizim için bu durum işin en zor ama en gurur verici kısmı ve sanatçılara tamamen özgür bir ortam sunulmakta. Aynı şeyi Türkiye için de hedefliyoruz ve bu durum bizim için 600 yıllık Türkiye Polonya ilişkileri kadar önemlidir. Bizim için asıl önemli olan sanattır.'' ifadelerini kullandı.

 

Nuhoğlu; “Duvar boyamaları kent estetiği ve kültürüne büyük katkı”

Dünyanın en prestijli duvar boyama etkinliklerinden birine ev sahipliği yapan Kadıköy Belediyesi Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Mural-İst Festivalini içinde bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, kentin çehresini değiştiren çalışmaların içinde bulunacaklarını ifade etti. Nuhoğlu; “Kent estetiğini geliştiren, yaşayanların kentle özdeşliğini arttıran çalışmalara Kadıköy’ün ev sahipliği yapmasını önemsiyorum. Kadıköy sokakları graffiti, resim ve duvar boyama sanatının güzel örnekleriyle dolu. Sokakların böyle sanat eserlerine ev sahipliği yapması kent kültürü açısından da büyük önem taşıyor.”

Mural-İst Festivali’nin ilk etabı 6 Haziran Cuma günü sanatçıların eserlerini bitirmesi ile son bulurken, Kadıköy’de Mural-İst kapsamında yaz ayları boyunca yeni duvarlar boyanacak.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 04.06.2014 15:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72