İşte Kadıköy'ün yeni meydanı…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm...

İşte Kadıköy'ün yeni meydanı…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm...

02 Mart 2014 Pazar 14:47
İşte Kadıköy'ün yeni meydanı…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Yıkım ve Temel Atma Töreni'nde Kadıköy Meydanı için hazırladıkları yeni projeyi tanıttı. Topbaş, Kadıköy’e çok konuşulacak bir meydan projesi için çalışmalara başladıklarını söyledi.
Fikirtepe’de düzenlenen Kentsel Dönüşüm Projesi’nde müjdeyi Kadir Topbaş verdi. Ümraniye’nin Kadıköy’ü geride bıraktığını ve dünya ile yarışır hale geldiğini söyleyen Kadir Topbaş, “Kadıköy Meydan projesini hayata geçiriyoruz. Bambaşka, imrenilecek bir proje. Biz bunu yaptık planlara işledik. Hemen kötülemeye başladılar. Hemen montaj görüntüleri internete koydular. Önümüzü kesiyorlar. Dünyanın parmak ısıracağı bir meydan proje var. Bunu biz yapıyoruz” dedi.
Projenin görüntüleri ise basın mensupları ile paylaşıldı. Yeni Kadıköy Meydanı çalışması 230 bin metrekarelik bir alan üzerinde yapılacak. Kadıköy Sahili, Metro İstasyonu, Haldun Taner Tiyatrosu, Vapur İskeleleri, Rıhtım Caddesi ve Haydarpaşa arasındaki 60 bin metrekarelik alan yayalaştırılacak. Çalışmayla hem trafiğin rahatlatılması hem de yeşil alanların artırılması hedefleniyor. Çalışma kapsamında meydandaki tüm döşemeler yenilenecek. Kıyı düzenlemesi için sahil şeridi tümden ele alınacak. Düzenlemenin en önemli unsurlarından biri bisiklet yolu. Meydandaki tüm ağaçlar korunacak ve yeni ağaçlar dikilecek. Meydandaki Başöğretmen Atatürk Anıtı olduğu hali ile korunacak ve çevresi düzenlenerek yeşillendirilecek.

""


 

Son Güncelleme: 02.03.2014 14:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3