İstanbul’da Kaçak kesim

Yetkililerin uyarılarına rağmen İstanbul’un bazı noktalarında kaçak kesimlerin yapıldığı gözlendi.

İstanbul’da Kaçak kesim

Yetkililerin uyarılarına rağmen İstanbul’un bazı noktalarında kaçak kesimlerin yapıldığı gözlendi.

11 Ağustos 2019 Pazar 20:51
İstanbul’da Kaçak kesim

Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban ibadetlerini yerine getirmek için hayvan pazarlarına ve belediyelerin belirlediği kesim alanlarını tercih ederken sıra beklemek istemeyen bazı vatandaşlar kurbanlarını kaçak olarak kesti. İstanbul'un en büyük hayvan pazarlarından biri olan Sultangazi'deki kurban pazarının otoparkında yapılan kaçak kesim havadan görüntülendi. Bazı uyanıklar sıra beklememek için belediyenin çadırlardaki kesim alanları yerine, otoparkta kurbanlarını kesti. Böyle olunca da ortaya bu görüntüler çıktı...

Sultangazi’de bulunan kurban satış ve kesim merkezi vatandaşlarla doldu taştı. Sabahın erken saatlerinde itibaren kurban pazarına gelmek isteyen vatandaşlar kilometrelerce araç kuyrukları oluşturdu. Alana ulaşan İstanbullular bu kez de kesim konteynerlerinde, kurbanlarının kesimi için sıra bekledi.

Sultangazi’de bulunan İstanbul’un en büyük kurban pazarı da kalabalıktan nasibini aldı.

Normalde her kurban kesiminden sonra temizlenmesi gereken kesim alanı temizlenmeyince, ortaya bu sağlıksız görüntüler çıktı.

BB Başkanı Ekrem İmamoğlu da bayram namazının ardından İstanbullulara yaptığı duyurusunda bu konuya dikkat çekerek, “Bu yıl lütfen herkes kurallara uygun hareket etsin. Lütfen herkes, kurbanlarını kurban kesim alanlarında kestirmeye gayret etsin. Bu başka türlü alanlar suç işlemek anlamına geliyor. Bu anlamda işlem yapan zabıta ve diğer yetkililere hiç kimsenin laf edecek bir durumu yok. Gönül istiyor ki hiçbir sıkıntılı görüntü olmasın bayramda. Ama bundan sonraki kurban bayramlarında bu süreci konuşacak ve İstanbul'da kötü görüntülerin olmadığı, gerçekten sıhhi kurallara uygun kurban kesimi ile ilgili bir çalışma yapacağız. Umut ediyorum bunu da başaracağız” demişti.

Kurban satışı ve kesiminin, belediyece belirlenen yerlerde yapılması gerekiyor. Aksi halde; 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 20. maddesi gereğince park, bahçe, cadde, sokak ile bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlar ile kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 287 lira idari para cezası uygulanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72