İstanbul’a İlk Kez Gelen 100 Öğrenci Kartal’da Ağırlandı

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “Biz Anadolu’yuz” projesi kapsamında Şırnak’ın İdil ilçesinden gelen 100 öğrenci ve 5 öğretmen, Kartal’da misafir edildi.

İstanbul’a İlk Kez Gelen 100 Öğrenci Kartal’da Ağırlandı

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “Biz Anadolu’yuz” projesi kapsamında Şırnak’ın İdil ilçesinden gelen 100 öğrenci ve 5 öğretmen, Kartal’da misafir edildi.

10 Aralık 2018 Pazartesi 13:04
İstanbul’a İlk Kez Gelen 100 Öğrenci Kartal’da Ağırlandı

İstanbul’a ilk kez gelen öğrenciler, Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Aka, Kartal Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli ile Destek Hizmetleri İşletme ve İştirakler Müdürlüğü personeli tarafından karşılandı.

İstanbul Valiliği tarafından organize edilip çocukların arasındaki kardeşlik ruhu ve bilincinin geliştirilmesi, milli ve manevi değerlerin paylaşılması ile gelecek nesillere aktarılmasının amaçlandığı projeye Kartal Belediyesi de büyük destek verdi. Çocuklar 4 gün boyunca İstanbul’da yer alan Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı, Miniatürk, Panorama 1453 Müzesi ve 15 Temmuz Şehitleri Anıtı’nı bir an olsun kaybetmedikleri bir heyecanla gezdi. Daha önce yaşadıkları şehirden hiç çıkmamış olan 100 öğrencinin gezdikleri her bir yerde gözlerinde oluşan ışık ve mutluluk ise görülmeye değerdi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan öğrencilerin, daha önce hiç gitmedikleri şehirlerdeki kültürleri, tarihi ve doğal güzellikleri görüp tanımalarının hedeflendiği projede öğrenciler için bir de boğaz turu düzenlendi. İlk kez deniz ile tanışan çocukların şaşkınlığına, bir de tüm ihtişamıyla İstanbul Boğaz’ının görüntüsü eklenince ortaya birbirinden renkli mutluluk kareleri çıktı. 4 gün boyunca devam eden gezi programında öğrencilerin yaşadığı coşkuyu ise Kartal Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli fotoğraflayıp videoya aldı. Destek Hizmetleri İşletme ve İştirakler Müdürlüğü de öğrencilerin konforlu ve güvenli bir şekilde gezebilmeleri için araçları, çocukların hizmetine sundu ve araç içerisindeki çeşitli ihtiyaçları karşıladı. 4 gün boyunca Kartal’da yaşayan aileler tarafından ağırlanan çocuklar, kendilerine refakat eden ve çok özel bir bağ kurdukları ailelerden birbirinden güzel hediyeler de aldı. Programın son gününde ise İstanbul Valiliği, Kartal Kaymakamlığı ve Kartal Belediyesi tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Hazırlanmış olan hediyeler öğrencilere; Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Aka tarafından takdim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72