İstanbul medyası kahvaltıda buluştu

İstanbul Gazete Radyo Televizyon ve İnternet Habercileri Derneği sabah...

İstanbul medyası kahvaltıda buluştu

İstanbul Gazete Radyo Televizyon ve İnternet Habercileri Derneği sabah...

09 Mayıs 2014 Cuma 17:17
İstanbul medyası kahvaltıda buluştu

İstanbul Gazete Radyo Televizyon ve İnternet Habercileri Derneği sabah kahvaltısında buluştu.

YENİ DÖNEMDE DAHA AKTİF ÇALIŞILACAK

Dernek üyeleri onuruna verilen yemekte yoğun katılım ve üyelerin neşeli tavırları dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde yapılan 2. Olağan Genel Kurul zaferinin ardından bir konuşma yapan Başkan Ali Rıza Yıldız yeni dönemde daha aktif çalışılacağını söylerken, özellikle Basın İlan Kurumu ve yerel gazeteciler arasında yaşanılan problemin çözümünde etkin bir rol alacağı sinyalini verdi.

""

 GAZETECİLER, BELEDİYE VE KURUMLARIN GÜDÜMÜNDEN KURTULACAK

İstanbul Gazete Radyo Televizyon ve İnternet Habercileri Derneği üyeleri, Çekmeköy’de kendileri onuruna düzenlenen kahvaltıda; yalnızca yerel anlamda değil, yurt çapında medya ve gazeteci sorunlarını da tartıştı.  AB’nin yerel gazetecilere ayırdığı fon ve Ar-Ge çalışmalarının da masaya yatırıldığı toplantıda bölge gazeteciliğinin daha şeffaf ve saygın bir platformda yer alması gerektiği, vatandaş ile bütünleşerek Belediye ve Kurumlara bağlı bir mekanizmanın dışına çıkılması kararlaştırıldı.    

""

DEĞİŞEN DÜNYA DÜZENİ VE KÜRESEL ORTAMDA SOSYAL MEDYA…

Toplantıda konuşan Dernek Genel Sekreteri Serkan Süslü, Derneğin hedeflerini sıralarken, üyeler arasındaki iletişim ve faaliyetler hakkında bilgi verdi. Düzenli olarak bir araya gelineceğini söyleyen Süslü, “Klasik Dernek anlayışını değiştireceğiz” dedi. Değişen dünya düzeni ve küresel ortamda sosyal medyanın öneminin her geçen gün arttığını belirten Genel Sekreter Süslü, aynı zamanda internet gazetecileri olarak da bu durumun yakından takip edildiğini ve sosyal medyaya ağırlık verileceğinin altını çizdi. Yalnızca üyelere değil, tüm gazetecilere hizmet vermek istediklerini söyleyen Serkan Süslü, “Herkesi kucaklayacağız” dedi.

İSTANBUL’DA TRİLYONLARCA LİRA İLAN BEDELİ VAR, BASIN İLAN KURUMU NEREDE?

Basın İlan Kurumu’nun Devletin kendisine verdiği yükümlülükleri yerine getirmediğini ve bununla legal anlamda savaşılacağını ifade eden Süslü konuşmasında; “Genel Başkanımız Ali Rıza Yıldız’ın bir önceki toplantıda bahsettiği gibi sadece İstanbul’da trilyonlarca bir ilan bedeli var. Yerel basına destek olmak yerine adeta önü kesiliyor. Devletin basına tanıdığı hakların verileceği yerde, çok ince oyun ve senaryolarla bu paralar adı sanı bilinmeyen yayın kuruluşları, halkla, kamuyla alakası olmayan yerlerde yayınlanıyor” dedi.

""

‘GAZETECİLER SUSMAK ZORUNDA BIRAKILIYOR’

Genel Sekreter Serkan Süslü sözlerini, “Ekonomik bağımsızlığı elinden alınan gazeteci ise susmak, birilerine taraftar olmak, görünmek zorunda bırakılıyor. Bunun farkındayız. Devlet tarafından bizlere sunulmuş haklarımızın bizden önceki gazetecilik kavramının ve geleneklerinin dışına çıkarak sonuna kadar takipçisi ve savunucusu olacağız. Siz değerli üyelerimiz de bize bunun için yetki tanıdınız. Bütün bunların farkındayız ve gereğini yapacağız” diyerek noktaladı.

Süslü’nün ardından söz sırası üyelere geldi. Tek tek söz hakkı alan üyeler bölge gazeteciliğinin sorunlarını, çözüm yöntemlerini ve sunabilecekleri katkıları dile getirdi.

""

""

""

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 09.05.2014 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72