İstanbul Boğazı Ve Miniatürk Turu

Kartal Belediyesi, 23 Nisan UIusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla...

İstanbul Boğazı Ve Miniatürk Turu

Kartal Belediyesi, 23 Nisan UIusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla...

27 Nisan 2014 Pazar 14:35
İstanbul Boğazı Ve Miniatürk Turu

Dünya Çocuklarına Kartal Belediyesi’nden İstanbul Boğazı Ve Miniatürk Turu

Kartal Belediyesi, 23 Nisan UIusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kardeş belediyelerden gelen çocuklara İstanbul turu yaptırdı. Bulgaristan Sitovo, Bulgaristan Kırcali Mestanlı ve Sırbistan Syeintsa Sjenica’dan gelen öğrencileri konuk eden Kartal Belediyesi, öğrencilere önce bir boğaz turu yaptırdı, ardından da Miniatürk’ü gezdirdi.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Türkiye’ye gelen ve Kartal’daki 23 Nisan etkinliklerine katılan Dünya çocukları sıra dışı bir bayram yaşadı. Bulgaristan Kırcali Mestanlı’dan gelen 9 öğrenci ve 1 öğretmen, Bulgaristan Sitovo’dan gelen 23 öğrenci ve Sırbistan Syeintsa Sjenica’dan gelen17 öğrenci, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelinin rehberliğinde İstanbul Boğazı turuna katıldı. İstanbul Boğazının doğal güzelliğine hayran kalan öğrenciler, İstanbul’un tarihi hakkında bilgi alıp bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

 

İstanbul ve Kartal’ı çok beğenen öğrencilerin bir sonraki durağı ise Eyüp’teki Miniatürk oldu. Türkiye’nin dört bir yanından seçilen tarih, kültür ve sanat eserlerinin minyatürlerinin bulunduğu Miniatürk’ü gezen öğrenciler, Miniatürk’e de hayran kaldılar. Anadolu, İstanbul ve eski Osmanlı coğrafyasının eserlerinden oluşan ve 1/25 ölçekli maketleri sergilenen Miniatürk’te maketi yapılan Alman Çeşmesi, Anadolu Hisarı, Aspendos, Aya İrini, Anıtkabir, Ayasofya, Bursa Ulu Camii, Çanakkale Şehitleri Anıtı, Divriği Ulu Cami, Efes Celsus Kütüphanesi, İzmir Saat Kulesi, Meryem Ana Kilisesi, Mostar Köprüsü, Pamukkale, Peribacaları, Safranbolu evleri gibi eserleri gezen öğrenciler, Türkiye’nin tarihini yansıtan bölgelerle ilgili bilgi aldılar.

 

Türkiye’ye gelip Kartal’da konuk olarak kalmaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirten öğrenciler, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve belediye çalışanlarına kendilerini konuk ettikleri için teşekkür ettiler.

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 27.04.2014 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3