İlk Yurda Özlem

Çekmeköy Belediyesi Açık Fikir Platformu öğrencileri, Doğu Türkistan'a seslendi.

İlk Yurda Özlem

Çekmeköy Belediyesi Açık Fikir Platformu öğrencileri, Doğu Türkistan'a seslendi.

11 Şubat 2020 Salı 11:24
İlk Yurda Özlem

Çekmeköy Belediyesi Açık Fikir Platform öğrencileri, Doğu Türkistan’da zulme uğrayan ve asimile edilmeye çalışılan insanlar için bir araya geldi. Türkiye Yazarlar Birliği'nde gerçekleşen programda Doğu Türkistan'dan gelen ve Türkiye'de öğrenimine devam eden lise öğrencisi İmran Sadai'nin okuduğu şiiri Doğu Türkistan’da kar kütlesi altında kalıp vefat eden Resulullah adlı çocuğa armağan etti. Programa Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Mahmut Bıyıklı, şair ve yazar Ali Ural, öykücü Naime Erkovan katıldı.

Açık Fikir Platformu’nda gönüllü olarak görev alan lise öğrencisi Rabia Özay, “Ben çok mutluyum, bu programı Doğu Türkistan zulmüne bir başkaldırı bir ses çıkarış olarak görüyorum. Arkadaşlarımız şiir okudular, bende fotoğrafları yorumlarken çok duygulandım. Bu yaşadıkları zulme çoğu ülkenin ses çıkarmaması bizi çok üzüyor. Bu programı bir umut olarak, bir yardım olarak düşündük arkadaşlarla. Hem mutlu hem de kalbimiz buruk bir şekilde yaptık bu programı. Çok teşekkür ederim emeği geçen herkese” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72