İBB'den Devr Alınan Parsellerin Satışı Başlıyor

Beykoz Belediyesi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden devr aldığı..

İBB'den Devr Alınan Parsellerin Satışı Başlıyor

Beykoz Belediyesi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden devr aldığı..

24 Temmuz 2013 Çarşamba 16:40
İBB'den Devr Alınan Parsellerin Satışı Başlıyor

Beykoz Belediyesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden devr aldığı parsellerin kullanıcılarına satışı başlıyor. Çubuklu, Çiğdem, Ortaçeşme, Tokatköy, Çamlıbahçe’de tapularına kavuşacak ilçe sakinleri için bilgilendirme toplantıları düzenleniyor. 

Bilgilendirme toplantılarının ilki Çubuklu Mahallesi’ndeki parsellerin satışıyla ilgili düzenlendi.

Beykoz Belediyesi Düğün Salonu’nda yapılan toplantıya katılan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Emlak İstimlâk Müdür Ali Rıza Tekin ve Belediye Başkan Yardımcısı Hanefi Dilmaç konuyla ilgili bilgi verdi.

Peşinde %10 İndirim yapılacak

İlçe sakinlerini yıllardır bekledikleri tapularına kavuşturacak çalışma kapsamında arsaların peşin olarak alan ilçe sakinleri için %10 indirim uygulanacak.

Beykoz Belediyesi tapularını taksitle almak isteyen ilçe sakinlerine vadeli satış kolaylığı da sağlayacak. Vadeli satışlarda %25’i peşin olmak üzere 36 aya kadar taksitli satış olanağı sunulacak. Ancak ilgili yasa gereği taksitli satışlarda yıllık %9 vade farklı uygulanacak.

""

%18 KDV muafiyeti İmkânı

26 Eylül 2013 itibariyle yapılacak satışlarda arsaların belediyeye devrinden iki yıllık yasal süre geçtiği için vatandaşlar %18’lik KDV muafiyetinden de yararlanmış olacak. Böylece vatandaşlara tapularını almada kolaylık sağlanacak.

Başkan Çelikbilek: “Söz verdiğimiz gibi tapuların satışı gerçekleşiyor”

Bilgilendirme toplantısında mahalle sakinlerinin sorularını yanıtlayan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “ilçe sakinlerimizin tapularına kavuşması ve imar sorununun çözümü için azami gayret gösteriyoruz. Halkımızın imkânlarını iyileştirmek için gayret ve azimle çalışıyoruz. İBB ve ilgili kurumlar nezdinde yaptığımız girişimler neticesinde 196 adet parselin kullanıcılarına satışını yapacağız ve söz verdiğimiz gibi ilçe sakinlerimizi tapularına kavuşturacağız. Bizim vatandaşlarımızın karşısında olma gibi bir durumuz söz konusu olamaz. Her zaman Beykozluların yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanları el birliğiyle engelleyeceğiz. Yalan yanlış bilgilerle kimsenin sizleri dolduruşa getirmesine müsaade etmeyiniz. Sizinle doğru bilgileri paylaşacak olan yine bizleriz.  Bu parsellerin dışında kalan vatandaşlarımızın da tapularına kavuşması için girişimlerimiz devam ediyor. Çalışmaların meyvesini almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdiden ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Parsellerin satışıyla ilgili toplantılar hafta boyunca devam edecek. 

Son Güncelleme: 24.07.2013 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72