İBB, İSTANBUL’UN ÇÖPLERİNDEN 250 MİLYON TL KAZANDIRDI

İBB, İSTANBUL’UN ÇÖPLERİNDEN 250 MİLYON TL KAZANDIRDI

07 Ağustos 2018 Salı 13:28
İBB, İSTANBUL’UN ÇÖPLERİNDEN 250 MİLYON TL KAZANDIRDI

Son 1 yılda 7 milyon ton çöpü işleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi çöp gazından 400 milyon kilowatt saat enerji elde etti. Böylece İstanbul’un çöplerinden milli ekonomiye 250 milyon TL katkı sağladı. Türkiye’de atık yönetimi ve atıkların ekonomiye kazandırılmasında öncü misyonu üstlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, modern tesisleriyle İstanbul’un çöplerini enerjiye dönüştürüyor. Odayeri ve Kömürcüoda’da kurulu tesislerde işlenen çöplerden son 1 yılda 400 milyon kilowatt saat yenilenebilir enerji üreterek hem milli ekonomiye hem de çevreye önemli katkı sağlandı.

GÜNDE 19 BİN 200 TON ÇÖP İŞLENİYOR

İstanbul’daki 39 ilçe belediyesi her gün düzenli olarak topladıkları çöpleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSTAÇ’ın tesislerine ulaştırıyor. Burada madde yapısına göre ayrıştırılan çöpler; kompost, enerji üretimi, hammadde geri kazanımı gibi işlemlerden geçerek tekrar kazandırılıyor. Günlük 19 bin 200 ton çöpü işleyen İSTAÇ son 1 yılda 7 milyon ton çöpü düzenli depolama tesislerinde bertaraf etti. Depolama sahalarında oluşan metan gazını değerlendirmek için ise Odayeri ve Kömürcüoda Çöpgazından Enerji Üretimi Tesisleri kuruldu.

MİLLİ EKONOMİYE 25O MİLYON TL KATKI SAĞLANDI

Odayeri ve Kömürcüoda Çöpgazından Enerji Üretimi Tesisleri’nde son bir yılda 400 milyon kilowatt saat enerji üretildi. Üretilen enerjiler doğrudan ulusal şebekelere aktarılarak Enerji Piyasaları İşletmesi’ne satılıyor. Yenilenebilir enerjilerin desteklenmesi kapsamında bin kilowatt saat enerji 133 dolar değerinde. Böylece İSTAÇ çöp gazından 400 milyon kilowatt saat enerji üreterek milli ekonomiye 250 milyon TL katkı sağladı. İşe yaramaz olarak görülen çöplerden katma değer üreten İSTAÇ bu geliri İstanbul’da atık yönetiminin iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve çevreci projeler için değerlendiriyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72