Haydi Çocuklar Ümraniye’de Çocuk Şenliğine

Gerçekleştirdiği kültür sanat faaliyetleriyle Anadolu yakasının kültür sanat merkezi haline gelen Ümraniye Belediyesi, bu bayram da çocukları unutmadı.

Haydi Çocuklar Ümraniye’de Çocuk Şenliğine

Gerçekleştirdiği kültür sanat faaliyetleriyle Anadolu yakasının kültür sanat merkezi haline gelen Ümraniye Belediyesi, bu bayram da çocukları unutmadı.

04 Eylül 2017 Pazartesi 01:06
Haydi Çocuklar Ümraniye’de Çocuk Şenliğine

Ümraniye Belediyesi Çocuk Şenliği etkinlikleri ile Kurban Bayramının son gününe kadar 3 gün boyunca çocukları Ümraniye Santral Etkinlik Alanı’nda bir araya getirdi. Etkinliklere Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da katıldı.

Ümraniye Belediyesi, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde binlerce çocuğun bir araya geleceği "Çocuk Şenliği"etkinliklerini Ümraniye Santral Alanı’nda düzenledi. Çocukların doyasıya eğlendiği etkinliklerde; tırmanma duvarı, sahne gösterileri, çocuk tiyatroları, Karagöz-Hacivat, Keloğlan Nasreddin Hoca, engel parkuru, masa labirenti, cambaz, interaktif etkinlikler oyun alanında yer alıyor. Ayrıca etkinliklerde, çocuklar için drama atölyesi, seramik atölyesi ve nostalji sokağı gibi eğitici ve öğretici etkinlikler de bulunuyor.

“Çocuk Şenliği” etlinliklerinin açılışına; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Özdemir ve Hakan Karataş, belediye birim müdürleri ve çok sayıda velileriyle birlikte çok sayıda çocuk katıldı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, bayram boyunca sürecek olan Ümraniye Çocuk Şenliği için kurulan oyun alanlarını gezdi. Çocukların bayramını kutlayan Başkan Hasan Can, eğlenen çocuklara pamuk şekeri, patlamış mısır ve Osmanlı Macunu ikram etti. Ayrıca Başkan Hasan Can, TvNet’in canlı yayın konuğu oldu. A Haber, 24TV, TRT Çocuk, DHA ve İHA Ajanslarına da röportaj verdi. Başkan Hasan Can, “Öncelikle tüm İslam Alemi’nin Kurban Bayramını kutluyorum. Ümraniye Belediyesi olarak çocuklarımız için her zaman farklılıklar oluşturmaya çalışıyoruz. Dün bayramın birinci günüydü, Kurban Bayramı olması münasebetiyle kurbanlar kesildi, büyükler ziyaret edildi. Çocuklar bayramın diğer günlerinde neler yapacak. Dolayısıyla çocuklara bayramın diğer günlerinde eğlence gerekiyor. Ya çıkacak böyle eğlence yerlerine gelecek ya da eline alacak bilgisayarı cep telefonunu internete girecek orada oyunlar oynayacak. Saatlerce internetin başında oyun oynayan çocuk bir süre sonra diyalogdan uzak, sosyalliği gelişmemiş bir birey haline geliyor. Burada geleneksel oyunlarımız da var, biz geleneksel oyunlarımızı da çocuklarımıza unutturmamak ve keyifli bir bayram geçirmelerini sağlayarak çocuklar, büyüdükleri zaman geçmişte yaşadıkları güzel hatıralar arasında bugünleri de ansınlar ve çocuklarımızın yüzü daima gülsün istedik " dedi. Daha sonra Başkan Hasan Can, Ümraniye Belediyesi’nin yıl boyunca çocuklara yönelik etkinliklerinden ve yaz spor okulları hakkındaki faaliyetlerden bahsetti. Başkan Hasan Can son olarak, “Rabbim bizlere ağız tadında bayramlar yaşamayı nasip etsin” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Çocuk Şenliği’ etkinlikleri bayramın 4. gününe kadar devam edecek. Çocuklara birbirinden güzel hediyeler ve ikramlar verilecek.

Son Güncelleme: 04.09.2017 02:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3