HATAY RESTAURANT 50 YAŞINI KUTLUYOR

Hatay Restaurant 50. yılını Mehmet Ali Işık’ın hazırladığı “Bizim Hatay” adlı kitap ile kutluyor. 11 Aralık Pazartesi saat 17.00’de “Bizim Hatay” adlı kitabın tanıtım etkinliği gerçekleştirilecek. Hatay Restaurant’ta düzenlenecek etkinlikte Hatay Restaurant tarihi fotoğraflarla anlatılacak, Tevfik Demir ve Mehmet Ali Işık ile Hatay’ın müdavimleri anılarını paylaşacak…

HATAY RESTAURANT 50 YAŞINI KUTLUYOR

Hatay Restaurant 50. yılını Mehmet Ali Işık’ın hazırladığı “Bizim Hatay” adlı kitap ile kutluyor. 11 Aralık Pazartesi saat 17.00’de “Bizim Hatay” adlı kitabın tanıtım etkinliği gerçekleştirilecek. Hatay Restaurant’ta düzenlenecek etkinlikte Hatay Restaurant tarihi fotoğraflarla anlatılacak, Tevfik Demir ve Mehmet Ali Işık ile Hatay’ın müdavimleri anılarını paylaşacak…

10 Aralık 2017 Pazar 15:51
HATAY RESTAURANT 50 YAŞINI KUTLUYOR

İstanbul'da yaşayıp da Hatay Restaurant'ı bilmeyen, gitmeyen var mıdır? Müdavimlerini 1967 yılından itibaren Kadıköy'de ağırlayan Hatay Restaurant, 1986 yılından beri de Bostancı Bağdat Caddesi No: 526'da hizmet veriyor. Hatay Restaurant, kültür, sanat hayatımızın önemli duraklarından birisidir. 1979 yılından beri, Hatay'ın kurucusu Ali Demir’in oğlu Tevfik Demir ile Mehmet Ali Işık Hatay Restaurant’ın işletmeciliğini yapıyor. Hatay Restaurant'ın benzerlerinden çok önemli bir farkı var. Burası öncelikle sanatçıların uğrak yeri, buluşma noktası... Ve en önemlisi bir kültür merkezi gibi çalışıyor. Hatay'ın her iki katının da bütün duvarlarında sanatçıların fotoğrafları, el yazıları, öyküleri, şiirleri yer alıyor. Resim ve fotoğraf sergileri açılıyor, imza ve kitap tanıtım günleri ile anma toplantıları düzenleniyor. Bütün bunlar da hiç biri şekilde ticari bir kaygı yaşanmadan yapılıyor.

Hatay'ın müdavimlerinden Cemal Süreya Hatay için bakın neler söylemiş: "Hatay bir içki evi. Ama biz sanatçıların özellikle de Kadıköylülerin hayatında işlevi niteliklerini aşan bir ağırlığı da olmuş. Evimiz olmuş bizim. Duvarlarına yazarların fotoğrafları, dergi sayfaları asılan bir yer Hatay... Defteri olan tek meyhane belki de... Cevat Dereli, Burhan Uygur, Edip Cansever gelir, o deftere resim yapar, şiir yazarlar. Yüzlerce şairin dizeleri birbirleri için yazdıkları satırlar. Bir kahvedir aynı zamanda: Çay içmek için de gidebilirsin: Ben birçok yazımı orada yazdım.
Posta Kutusu: Mektuplar oraya gelir. Bir taşra lokantası gibidir, yeme içme de şart değil..." Yolunuz Bostancı'ya düşerse, çekinmeden girin kapısından içeri... Servis başlamamış olsa bile tereddüt etmeyin. Fotoğraflarla dolu duvarlarını inceleyin, yazıları, şiirleri okuyun. Hatay'ın dört bir yanından hiç eksilmeyen, size de ulaşan dost seslerini duyacaksınız...Hatay Restaurant 50. yılını Mehmet Ali Işık tarafından hazırlanan ve Artshop Yayınları tarafından yayımlanan “Bizim Hatay” adlı bir kitapla kutluyor. Bu kitap için, yüzlerce gazete, dergi ve fotoğraf arşivi çok büyük bir titizlikle tarandı. Kitabı okuduğunuzda sadece bir lokanta/meyhane ile değil, bir şiirevi, kültürevi ve edebiyatevi ile onun müdavimleri olan şair ve yazarlarla karşılaşacaksınız. Aynı zamanda ‘hatıra defteri’ tutan bir mekân olması açısından da çarpıcı bir tarihe sahip olan Hatay, modern şiir ve yazınımızın İstanbul ayağının kayıt altına alındığı lezzet yüklü bir tarihtir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3