HASTALAR TOPLUMA KAZANDIRILIYOR

Çekmeköy Belediyesi'nin katkılarıyla açılan Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları...

HASTALAR TOPLUMA KAZANDIRILIYOR

Çekmeköy Belediyesi'nin katkılarıyla açılan Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları...

18 Haziran 2014 Çarşamba 15:25
HASTALAR TOPLUMA KAZANDIRILIYOR

Çekmeköy Belediyesi’nin katkılarıyla açılan Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Çekmeköy Semt Polikliniği ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde ruhsal toplumsal beceri eğitimleri ile hastalar topluma kazandırılıyorlar

Çekmeköy Belediyesi’nin katkılarıyla açılan Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Çekmeköy Semt Polikliniği ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde ruhsal toplumsal beceri eğitimleri ile hastalar topluma kazandırılıyorlar.

Çekmeköy Belediyesi’nin katkılarıyla açılan Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Çekmeköy Semt Polikliniği ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, poliklinik hizmetlerinin yanı sıra eğitim sınıfları ile hastaların topluma kazandırılmasını amaçlıyor. Psikiyatri, nöroloji, çocuk psikiyatrisi ve aile hekimliği gibi alanlarda hizmet veren poliklinikte, kan tahlilleri ve ilaç düzeyleri de ölçülüyor. Günde ortalama 120 kişinin hizmet aldığı poliklinikte; bir psikiyatrist randevulu, 1 psikiyatrist de randevusuz hastalara hizmet veriyor. Gerekli görülen durumlarda hastaların MR çekimleri anlaşmalı olunan Ümraniye Devlet Hastanesi’nde yapılıyor.

 

Hasta ve Hasta Ailelerine Grup Terapileri

Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde, Avrupa Birliği Projesi olarak hayata geçirilen Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri(TRSM), şizofreni ve bipolar bozukluğu bulunan hastaların tespitinden başlayarak, hastalık teşhisi, tedaviye yönlendirilmesi ve tedavi süreci gibi birçok aşamada hizmet veriyor. Polikliniğe gelen hastaların yanı sıra merkeze gelmeyen kişilerin tespiti için gezici ekipler görev yapıyor. Hastalığı ya da tedaviyi kabullenmeyen hastaların tedaviye ikna süreçleri ile tedavisiz hasta sayısını ve yatış yapan hasta sayısının azaltılması hedefleniyor.

Merkezde yapılan grup tedavileri hasta ve hasta yakınları bazında yapılıyor. Yaklaşık 10 kişilik gruplar halinde yapılan terapilerde hasta yakınlarına; hastalarla iletişim kurma, hasta bakımı ve ilaçlar hakkında bilgilendirme yapılıyor.

Sinemaya Götürerek Tedavi

Kısa adı RUTBE olan Ruhsal Toplumsal Beceri Eğitimleri ile hastalıkları nedeniyle günlük yaşantısı ve sosyal hayatı değişen hastalara; yemek yapma, temizlik gibi günlük yaşama dair eğitimler veriliyor. İçine kapanarak sosyal hayattan kopan hastalar, sinema, alışveriş merkezleri gibi yerlere götürülerek topluma kazandırılmaya çalışılıyor.

 

Korunaklı İşyerleri Geliyor

Avrupa Birliği Projesi olarak uygulanan merkezlerin bir sonraki aşamasında sertifika programlarıyla, korunaklı işyerlerine yönlendirilmesi planlanıyor. Korunaklı işyerlerinde iş hayatına alışanların normal iş hayatına geçiş yapmaları amaçlanıyor. 

Son Güncelleme: 18.06.2014 15:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3