HAMİDİYE SU SKANDALI HABERİMİZ İBB GÜNDEMİNDE

İBB İştirakı olan Hamidiye Sudaki skandallarla ilgili yaptığımız haberler, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi (İBB) gündemine taşındı. Meclise verilen soru önergesinde Hamidiye Suya çöken isimlerle ilgili yasal işlemlerin yapılması istendi.

HAMİDİYE SU SKANDALI HABERİMİZ İBB GÜNDEMİNDE

İBB İştirakı olan Hamidiye Sudaki skandallarla ilgili yaptığımız haberler, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi (İBB) gündemine taşındı. Meclise verilen soru önergesinde Hamidiye Suya çöken isimlerle ilgili yasal işlemlerin yapılması istendi.

16 Eylül 2021 Perşembe 17:50
HAMİDİYE SU SKANDALI HABERİMİZ İBB GÜNDEMİNDE

Hamidiye suda skandallarla ilgili haberimiz büyük ses getirdi. Herkesin ortak beklentisi ise: Adaletin sağlanması ve bu mağduriyetlere sebep olanların adalet önünde hesap vermesi. 20 yıldır Hamidiye Suyun bayiliklerini yapan kişiler mobing baskısı ile bayiliklerini devretmek zorunda bırakılmıştı. siyasi kimlikleri kullanarak Hamidiye su üzerinden çıkar sağlamaya çalışan kişiler tekel oluşturmuşlardı.

BAYİLERE MOBİNG, TEKELLEŞME, RANT…

Hamidiye Suda tekel oluşturan bu kişiler kimlerdi: Hamidiye Su Anadolu Yakası Ana depo sorumlusu İYİ Parti Çekmeköy İlçe başkanı Dilaver Koç ve oğlu Yasin Koç, Hamidiye Su pazarlama Satış Müdürü Orhan Demir ve Bayi sorumlusu Murat Pozkurt, O dönemki genel müdür Yardımcısı Cem Özarpacı ve bu işleri planlayan ve organize eden Cafer Bilenoğlu.

MECLİS SUÇLULAR İÇİN DÜĞMEYE BASTI

İBB Meclis Üyesi ve İştirakler Ve Bağlı Kuruluşlar Komisyonu Başkanvekili Kübranur Uslu tarafından İBB Başkanlık Makamı’nın yanıtlaması üzerine konuyla alakalı soru önergesi verildi. Uslu “İftiharla, gururla bahsettiğimiz Hamidiye A.Ş. ne yazık ki son zamanlarda kaçak suyla, sağlığa zararlı kuyu sularıyla, mobbing, baskı, tekelleşme ve partizanca yaklaşımlarla hem medyanın hem de vatandaşın gündemindedir” dedi.

İŞTE VERİLEN ÖNERGEDE CEVABI İSTENEN SORULAR

İYİ PARTİLİ DİLAVER KOÇ HESAP VERECEK Mİ?

*Hamidiye A.Ş. Anadolu Yakası Ana Depo Sorumlusu İYİ Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Dilaver Koç mudur? Bu durumun partizanca bir tutum olduğunu düşünmüyor musunuz?

*Kamuoyuna yansıdığı ve mağdurların açıkça İyi Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Dilaver Koç tarafından tehdit, şantaj ve mobbingle bayiliklerine el konulduğu iddilariyla ilgili bir araştırma yapılmış mıdır? Sorumlular hakkında herhangi bir işlem uygulanmış mıdır?

*Bayiler daha önce su dağıtımı ve tedariği konusunda sorun yaşamazken seçim sonrası İyi Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Dilaver Koç'a distribütörlük verilmesi sonucu tedarikte sıkıntı çekmeye başlamışlardır. Bu kişiye distribütörlük verilmesinin sebebi nedir?

HAMİDİYE SU BAYİLİKLERİNE ÇÖKEN İSİMLER!

*Birçok Hamidiye A.Ş. bayisi yaşanan baskılar sonucunda bayiliklerini devretmek zorunda kalmıştır. Devredilen bu bayilikler kimlere verilmiştir? Devir işlemi sonrası bayilikleri iki katı fiyatına satan ve aracılık yapan kişiler kimlerdir?

*Hamidiye A.Ş. vatandaşlara doğal kaynak suyu adı altında kuyu suyu satmış, bu yolla insanların sağlığını tehlikeye atmış mıdır? *Hamidiye A.Ş.'nin su tedariki sağladığı, Jandarma Suç Araştırma Timi tarafından ruhsatsız olarak kuyu suyu aldığı tespit edilen Kemer Su İşletmeleri Ltd. Şti. firmasının sahibi Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu'nun eşi Cafer Bilenoğlu mudur? Bu durumun partizanca bir yaklaşım olduğunu düşünmüyor musunuz?

*Bahsi geçen şirketle yapılan 12 aylık sözleşmenin bedeli ne kadardır?

*12 ay boyunca bu fabrikadan kaç ton su tedariki sağlanmıştır?

*Fabrikanın su aldığı doğal kaynağın kapasitesi kaç tondur, debisi ne kadardır?

HAMİDİYE SU SKANDALLLARI İLE İLGİLİ HABERLERİMİZİN LİNKLERİ:

http://www.flashaber.com.tr/bolge-haberler/hamidiye-suda-skandal-varan-1-h36930.html

http://www.flashaber.com.tr/bolge-haberler/hamidiye-suda-skandal-varan-1-h36930.html

http://www.flashaber.com.tr/haber/amp/37017

Son Güncelleme: 16.09.2021 18:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman adıvar 2021-09-16 21:13:24

Yazık size yazıl

banner3

banner72