Halk oyunlarında Türkiye Şampiyonu

Pendik Folklor Halk Eğitim Merkezi (PEFHEM) ile Pendik Belediyesi Spor....

Halk oyunlarında Türkiye Şampiyonu

Pendik Folklor Halk Eğitim Merkezi (PEFHEM) ile Pendik Belediyesi Spor....

06 Mayıs 2014 Salı 15:47
Halk oyunlarında Türkiye Şampiyonu

Pendik Folklor Halk Eğitim Merkezi (PEFHEM) ile Pendik Belediyesi Spor Kulübü’nün koordinasyonunda Türkiye Halk Oyunları müsabakasına katılan Pendik ekibi, Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) tarafından Bitlis’te düzenlenen müsabakalarda Pendik Belediyesi Halk Oyunları ekibi “ Düzenlemeli halk oyunları” kategorisinde büyüklerde şampiyon olurken, yıldızlarda da 2.liği elde etti.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Bitlis’te düzenlenen "Türkiye Halk Oyunları Grup Yarışmaları"na, Pendik Belediyesi Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi de katılarak ilçemizi temsil etti. Kırıkkale, Hakkari ve Pendik’in ilk üçe kaldığı yarışmada, Pendik Belediyesi Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi, 91 puan alarak şampiyon oldu.   Düzenlemeli halk oyunları yıldızlar kategorisinde de ikinci olan ekibimiz, kupalarını alarak  27 Haziran’da İstanbul'da yapılacak final karşılaşmalarına hazırlanmaya başladılar. Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Atilla İpek, Kültür Müdürü Metin Tavukçu, PEFHEM Başkanı Serdar Özalkak ve Yönetim Kurulu üyesi Halil Bozhalil de kafilede yer alarak ekibe destek verdi.

Şampiyon ekip, yarışmanın ardından şehirde vatandaşların da isteğiyle Bitlis yöresine ait mini bir gösteri daha yaptı. Bitlislilerin beğenisini kazanan Pendik ekibi “Bitlis sizinle gurur duydu” sloganı eşliğinde Pendik’e uğurlandı.    

 

 

 

 

 

 

 

                                                        

Son Güncelleme: 06.05.2014 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3