Hakkarili çocukların İstanbul mutluluğu

Çoğu ilçelerinden ilk kez çıkan Hakkarili 16 öğrenci, Pendik Belediyesinin...

Hakkarili çocukların İstanbul mutluluğu

Çoğu ilçelerinden ilk kez çıkan Hakkarili 16 öğrenci, Pendik Belediyesinin...

24 Mayıs 2014 Cumartesi 11:29
Hakkarili çocukların İstanbul mutluluğu

Çoğu ilçelerinden ilk kez çıkan Hakkarili 16 öğrenci,  Pendik Belediyesinin misafiri olarak İstanbul’da ağırlandı. Hayatlarında ilk kez uçağa binen ve deniz gören çocuklar,  “Ülkemi Geziyorum” projesi kapsamında tarihi ve turistik yerleri gezip Boğaz gezisi yaparken büyük mutluluk yaşadılar.

 

 Hakkari Merkez Kırıkdağ Köyü “Şehit Yarbay Mesut Kuru Ortaokulu”nda okuyan 16 öğrenci,  sosyal, kültürel ve tarihi gelişim sağlamayı amaçlayan  “Ülkemi Geziyorum” projesi kapsamında Pendik Belediyesi’nden ziyaret için talepte bulundular. Öğrencilerini talebini olumlu karşılayan Pendik Belediyesi, öğrencilerle birlikte iki öğretmen, idareci ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlisininin de bulunduğu 20 kişilik heyet için gezi programı yaptı. 15-19 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenen programda öğrencilerin hem İstanbul’u, hem de Pendik’i tanımaları için çeşitli geziler düzenlendi.  Yarısı  ilçelerinin dışında başka bir yer görmemiş, yarısı da sadece komşu şehir Van’a gitmiş öğrenciler, özellikle Boğaz gezisinde hem İstanbul’un  hem de denizin tadını çıkardılar. 

 

Pendik Belediyesi, çocukları Viaport Alışveriş Merkezi, Lunapark, Darıca Hayvanat Bahçesi, Miniatürk, Panorama 1453, Boğaz Gezisi, Taksim, Akvarium,  Topkapı Sarayı, Sultan Ahmet Camii ve Meydanı, Yerebatan Sarnıcının aralarında bulunduğu bir çok yeri gezdirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Yaman,  İstanbul’u ve Pendik’i tanıyan öğrencileri  çeşitli hediyelerle Hakkari’ye uğurladı.

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 24.05.2014 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3