HACI HARUN EKŞİ CAMİİ CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN KATILIMLARIYLA İBADETE AÇILDI

Üsküdar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Hacı Harun Ekşi Camii, Cuma namazı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle ibadete açıldı.

HACI HARUN EKŞİ CAMİİ CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN KATILIMLARIYLA İBADETE AÇILDI

Üsküdar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Hacı Harun Ekşi Camii, Cuma namazı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle ibadete açıldı.

04 Şubat 2019 Pazartesi 12:30
HACI HARUN EKŞİ CAMİİ CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN KATILIMLARIYLA İBADETE AÇILDI

Burhaniye Mahallesi’nde bulunan Hacı Harun Ekşi Camii açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen katıldı.

Cuma namazını kıldığı Üsküdar'daki Hacı Harun Ekşi Camisi'nin açılışında, Burhaniye ve Emniyet Mahallesi sakinleriyle komşu oldukları belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, buralardaki ibadethanelerde beraber ibadet yaptığı kişilerin cumasının mübarek olmasını diledi. Merhum Hacı Harun Ekşi'nin adına ailesinin böyle bir eseri inşa ettirmelerinin onu ebedi âlemde kalıcı kılacağını ifade eden Erdoğan, Peygamberimizin "Rabb'imiz kim benim için dünyada bir mescit inşa ederse ben kendilerine cennette bir bina inşa ederim." dediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, unutulmamak için atılacak adımları hayır için atmak gerektiğini söyleyerek, "Zira unutulmamak istiyorsak ya bu tür yerler inşa edeceğiz ya hayırlı evlatlar yetiştireceğiz. Ya da köprü bu tür yatırımlar yapacağız. Bunlar kaldığı sürece biz de unutulmayız. Böyle 2 bin 100 kişilik bir caminin yapılması mahallemize ayrı bir zenginlik kattı" dedi.

Erdoğan, bunlarla birlikte şadırvanı, tuvaleti ve çevresinin düzenlenmesiyle toplamda 2370 metrekarelik alan içerisinde böyle bir eserin inşa edilmesinin mahalleye ayrı bir zenginlik ve güç kattığını dile getirdi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’de yaptığı konuşmasında, “Bugün bizler için çok önemli bir gün. Öncelikle mübarek Cuma gününde ve aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın çok güzel hatıralarının olduğu bir mahallede bu güzel camiyi ibadete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu camimizin yapımında emeği geçen merhum Hacı Harun Ekşi Beyefendiyi rahmet, şükran ve minnetle yâd ediyoruz. Son 5 yılda Üsküdar’da 63 tane camimizi yenileyerek yeniden ibadete açtık. Yaklaşık 200 camii var, 3’te 1’ini yeniledik. Bu çalışmalarımızda gerek Vakıflar Bölge Müdürlüğü, gerek hayırsever vatandaşlarımız ve Üsküdar Belediyesi olarak bizlerin de desteğiyle her mahallemizde neredeyse 1 veya 2 camimizi yenilemiş olduk. İnşallah kalanları da yenilemek nasip olur.” diye konuştu.

Camiyi mahalleye kazandıran iş adamı Mahmut Ekşi ve ailesine teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Hacı Harun Ekşi'ye rahmet diledi.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasının ardından dua edildikten sonra kurdele kesim töreni gerçekleştirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72