HABERİMİZE DÜZELTME VE CEVAP METNİ

Düzeltme ve cevap istediğimiz gazete sür manşeti ve ilgili haberde gerçek...

HABERİMİZE DÜZELTME VE CEVAP METNİ

Düzeltme ve cevap istediğimiz gazete sür manşeti ve ilgili haberde gerçek...

21 Şubat 2014 Cuma 14:52
HABERİMİZE DÜZELTME VE CEVAP METNİ

Ak Parti’li Sancaktepe’de ölülere bile saygı yok haberimize düzeltme

Gazetemiz Flashaber’in 19 Ağustos 2013 Pazartesi günkü sayısında yayımlanan “Ak Parti’li Sancaktepe’de ölülere bile saygı yok” başlıklı sürmanşet haberimizle ilgili önemli bir düzeltmeyi kamuoyuna duyuruyoruz.

 

DÜZELTME VE CEVAP METNİ

Düzeltme ve cevap istediğimiz gazete sür manşeti ve ilgili haberde gerçek olmayan iddiaların yer almış olması habercilik ilkelerine ve basın meslek etiğine aykırıdır.

Haberde iddia edildiği gibi Sancaktepe Belediyesi’nde hukuka aykırı usul ve yasalara uygun olmayan herhangi bir iş ve eylem yoktur.

 Adı geçen haber başlığı ve haber metninin içeriği hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Şöyle ki;

5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun gereği Samandıra, Yenidoğan ve Sarıgazi İlk Kademe Belediyelerinin tüzel kişilikleri kaldırılacak ve beldenin birleşmesi ile Sancaktepe Belediyesi kurulmuş ve 01.04. 2009 tarihi itibarı ile fiili olarak göreve başlamıştır.

Habere konu yer; 15.02.2010 t.tli 1/1000 ölçekli Sancaktepe Uygulama İmar Planı’nda kısmen mezarlık alanı, kısmen orman alanı, kısmen de yol alanında kalmaktadır. Mülkiyeti Orman İdaresi’ne ait yer hakkında 6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 6. Maddesi’nde; “Devlet ormanlarına ve Devlet ormanı sayılan yerlere ait her çeşit işler Orman Genel Müdürlüğü’nce yapılır ve yaptırılır” hükmü, 17. Maddesi’nin 2. Fıkrası’nda ise; “Devlet ormanlarının herhangi bir suretle yanmasından veya açıklıklarından faydalanılarak işgal, açma veya herhangi şekilde olursa olsun kesme, sökme, budama veya boğma yollarıyla elde edilecek yerlerle buralarda yapılacak her türlü yapı ve tesisler, şahıslar adına tapuya tescil olunamaz. Buralara doğrudan doğruya Orman İdaresi’nce el konulur… “ hükmü bulunmaktadır.

Yine aynı Kanunun 93. Maddesi’nin 3. Fıkrası’nda; “Bu maddede tanımlanan suçların konusunu oluşturan, işlenmesinde kullanılan ve işlenmesiyle elde edilen eşya veya mahsul, Türk Ceza Kanunu’nun müsadereye ilişkin hükümlerine göre müsadere edilir… Müsadere olunan tesisler ise Orman Genel Müdürlüğü’nce aynen muhafaza edilebileceği gibi ihtiyaç görüldüğü takdirde ormancılık veya diğer kamu hizmetlerinde kullanılabilir. Aksi takdirde ilgili orman idaresince, yıkılmak suretiyle karar infaz olunur. İdarenin bu husustaki talebi halinde genel zabıta kuvvetleri idareye yardım etmekle mükelleftir” denilmektedir.

3194 sayılı İmar Kanunu’nun Belediyelerin yetki ve sorumluluk sahasını belirleyen kapsam başlıklı 2. Maddesi’nde Belediye Sınırları ve Mücavir alandaki her türlü plan ve yapılaşmanın 3194 sayılı kanun kapsamında olduğunu, bu sınırlar dışında kalan alanlarda ise Valiliğin sorumlu olduğu hükme bağlanmıştır. Mücavir alan kanunda şöyle tanımlanıyor:

“Mevzuat bakımından belediyelerin kontrol ve mesuliyeti altına verilmiş olan alanlardır.” Buradan anlaşılacağı üzere Orman Alanları mücavir alan kapsamı dışında kaldığından bu alanlarda özel kanun hükmündeki 6831 sayılı Orman Kanunu hükümleri geçerlidir.

Bu nedenle bölge 6831 sayılı Orman Kanunu’na tabi olup şikayete konu yer ile ilgili yetki ve tasarruf hakkı Orman Genel Müdürlüğü İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’ne aittir.

 Habere konu yerle ilgili olarak Orman Genel Müdürlüğü İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’nün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamınca alınan olurları ile ormanlık alanı üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mezarlıklar Müdürlüğü adına talep edilen mezarlık yeri tesisi için orman içinde bulunan gecekonduların yıkılarak işgalden arındırılması kaydı ile izin verildiği ve Sancaktepe Belediye Başkanlığı Emlak İstimlak Müdürlüğü’nün 05.12.2012 tarih ve 616068-8614 sayılı yazısı ile de Sancaktepe……………………….

edilmiştir. Kıymet Takdir Raporu ile gecekondu sahiplerine sosyal konut tahsisi yapılmış ve ilgililerine de enkaz bedelleri ödenmiştir.

 Müşteki Emir Demir tarafından 07/05/2013 tarihli dilekçe ile yapılan şikayet üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı 2013/60229 soruşturma numaralı dosyasından Sancaktepe Belediye başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri hakkında takipsizlik kararı verilmiştir.

Sancaktepe Belediye Başkanlığı olarak yeni kaçak yapı alanlarının oluşmaması için etkin olarak imar denetimine öncelik verilmiş olup, kaçak yapılaşmayla mücadele konusunda 3194 sayılı İmar Kanunu, TCK’nın ilgili maddeleri etkin olarak uygulanmıştır.

Netice olarak yapılan haber ile belediyemiz ve belediye başkanımız hakkında gerçeği yansıtmayan, tamamen asılsız iddialar ileri sürülmüştür. İş bu haber objektiflikten uzak taraflı ve manidar bir hareketin göstergesidir. Gerçeğe aykırı olarak itham edici ve zan altında bırakmaya yönelik bu haberle ilgili olarak her türlü hukuki yola müracaat edilecektir. Bu nedenle Basın Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince süresi içerisinde iş bu düzeltme ve cevap metninin yayınlanmasını ve konu ile ilgili başkaca asılsız haberler yapılmamasını talep ve rica ediyoruz.

Sayın Noter, iş bu ihtarnamenin bir nüshasının muhataba tebliğini, bir nüshasının dairenizde saklanmasını ve bir nüshasının tarafımıza verilmesini talep ediyoruz.

Sancaktepe Belediye Başkanlığı Vekili

Av. Fatih KUL

 

Son Güncelleme: 21.02.2014 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72