GÜSİAD’dan Bir İlk… İstanbul’da Dev İş-Üniversite Buluşması

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD), Gümüşhane Üniversitesi yöneticileriyle bir ilki gerçekleştirerek ‘Üniversite İş Dünyası İşbirliği Programı’ temasıyla İstanbul’da bir etkinlik gerçekleştirdi.

GÜSİAD’dan Bir İlk… İstanbul’da Dev İş-Üniversite Buluşması

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD), Gümüşhane Üniversitesi yöneticileriyle bir ilki gerçekleştirerek ‘Üniversite İş Dünyası İşbirliği Programı’ temasıyla İstanbul’da bir etkinlik gerçekleştirdi.

22 Ocak 2018 Pazartesi 15:43
GÜSİAD’dan Bir İlk… İstanbul’da Dev İş-Üniversite Buluşması

“En iyi inşaatı Gümüşhaneliler yapar, en iyi inşaat mühendisi Gümüşhane Üniversitesi’nde yetir” tanıtımıyla gerçekleştirilen program Gümüşhaneli Yüksel Hamzaoğlu’nun sahibi olduğu İstanbul Hilton otelinde gerçekleştirildi.

Gümüşhaneliler bir arada

Programa; Prof. Dr. Hüseyin Demir, Prof. Dr. Serkan Nas, Yrd. Doç. İbrahim Çavuşoğlu, Yrd. Doç. İsmail Çalık, Yrd. Doç. Zuhal Okçu, Rektör Danışmanı Mustafa Ayyıldız’la birlikte katılan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in yanı sıra GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, İstanbul'daki bazı Gümüşhane STK'larının başkanları, GÜSİAD yönetim kurulu üyeleri, komisyon ve danışma kurullarının üyeleri ve çok sayıda GÜSİAD üyesi katıldı.

“Reel sektörün kapılarını üniversitelere sonuna kadar açması gerekiyor”

Programın açılış konuşmasını yapan GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, GÜSİAD-Gümüşhane Üniversitesi çalışmasından somut çıktılar üretmek üzere toplandıklarını belirterek, “Üniversite, bilim üretebildiği kadar sanayi teknoloji üretecek. Bu sebeple üniversitelerimizin gücünü artırmak gerekiyor. Bu gelişimde iş dünyasına da büyük işler düşüyor. Reel sektörün kapılarını üniversitelere sonuna kadar açması gerekiyor. Bir öğrencinin 4 yıllık maliyeti 120 bin TL civarında ve binlerce işsiz mezunumuz var. Üniversitelerimiz öğrenci sayıları ile değil, mezunlarının iş bulmaları ve akademik kalitesi ile değerlendirilmelidir” dedi.

Toplantıya, akademisyenler çıkarma yaptı

Toplantıya, akademisyenleriyle adeta çıkarma yapan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, üniversite-şehir kaynaşmasını çok önemli bulduğunu belirterek, göreve geleli bir yıl olduğunu ve göreve başladığının aynı gününde böyle bir programın düzenlenmesinin bir yıllık analiz için de güzel olduğunu söyledi.

GÜSİAD-GÜ işbirliği protokolü imzalanacak

Önümüzdeki mayıs ayında GÜSİAD ile İşbirliği Protokolünü imzalayacaklarını ve bu başlıkta gerek çalışmalarına başladıkları Gümüşhane Üniversitesi vakfı için gerekse diğer başlıklarda işbirliği için çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten ve ikametini de Gümüşhane’ye aldıran Zeybek, “Beni de bir hemşeriniz olarak kabul edebilirsiniz” dedi.

Programda, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Nas, Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. İsmail Çalık, Maden Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd.Doç. İbrahim Çavuşoğlu, Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Zuhal Okçu branşlarında hazırladıkları sunuları paylaştı.

İşte dev toplantıda alınan kararlar

Yaklaşık 6 saat süren çalıştay sonunda GÜSİAD tarafından Gümüşhane Üniversitesi akademisyenlerine sektördeki firmalara saha gezileri yapılmasına, konaklamalarını da koordine etmek üzere öğrencilere staj desteği sağlanmasına, GÜSİAD-Gümüşhane Üniversitesi ortaklaşa proje çalışmaları yapılmasına, GÜSİAD Danışma Kurullarına akademisyen danışmanlar atanmasına, Gümüşhane Üniversitesi mezunlarına iş konusunda destek verilmesine, doktora çalışmalarında saha araştırma konusunda sektör desteği sağlanmasına, sektörden tecrübeli üyelerin öğrencilerle panel, seminer, söyleşi programları ile buluşturulmasına, Gümüşhane Üniversitesi vakfı kurulmasına ve devamında destek verilmesine, inşaat sektöründe marka olan GÜSİAD üyelerinin bu branşta Gümüşhane Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü de markalaştırmasına, “En iyi inşaatı Gümüşhaneliler yapar, en iyi inşaat mühendisi de GÜ’de yetişir” tanıtımını bir ikon olarak tanımlanmasına, Gümüşhane Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde test laboratuarı kurulması konusunda destek sağlanması kararlaştırıldı.

GÜSİAD Genel Sekreteri Soner Keleş’in sunuşunu yaptığı program sonunda akademisyenlere teşekkür belgesi takdim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72