Gümüşhaneliler bir kez daha İstanbul’a taşındı

Gümüşhane Valiliği ile İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından gerçekleştirilen '7. Gümüşhane Tanıtım Günleri'nin açılışı, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Gümüşhaneliler bir kez daha İstanbul’a taşındı

Gümüşhane Valiliği ile İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından gerçekleştirilen '7. Gümüşhane Tanıtım Günleri'nin açılışı, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

08 Ekim 2017 Pazar 11:01
Gümüşhaneliler bir kez daha İstanbul’a taşındı

Gümüşhane Valiliği'nin desteğiyle İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından Maltepe Sahil Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen '7. Gümüşhane Tanıtım Günleri' açıldı. Açılış törenine; Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyon (GÜDEF) başkanı Tahsin Söğüt, Gümüşhane'nin ilçe belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda siyaset, iş ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile 15 Temmuz gecesi kocasının hafriyat kamyonuyla halkı Taksim'e taşıyan Şerife Boz, 16 Haziran'da Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nden memleketi Gümüşhane'ye giderken PKK'lı teröristlerce kaçırılıp şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın babası Hamit Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

"Gümüşhane insanı altın ve gümüşle ölçülemeyecek kadar değerli"

Açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Gümüşhane'nin altın ve gümüşüyle meşhur olduğunu belirterek, “Zaten adını gümüş yataklarından alıyor. Ancak Gümüşhane, altınından ve gümüşünden çok daha değerli bir kaynağa sahip. O da insan kaynağı Gümüşhane'nin insanı hakikaten altın ve gümüş ile ölçülemeyecek kadar değerlidir" dedi. Işık, "Bugüne kadar Gümüşhaneli olmasaydı dediğim biriyle karşılaşmadım" diyerek, "Bizim hemşerilerimiz Allah'a hamdolsun, vatanına, milletine, değerlerine bağlı, başkası ve ülkesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan değerli insanlardır. Hemşerilerimle gurur duyuyorum. Sizleri mahcup edecek hiçbir işin içinde de bulunmamak için azami gayreti gösteriyorum" dedi.
 

"Gümüşhane'de üretilen ürünlerimizi İstanbullulara tanıtmak"

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyon (GÜDEF) Başkanı Tahsin Söğüt ise, etkinliği Gümüşhane Valiliği'yle birlikte yürüttüklerini söyleyerek, “Daha önce Feshane'de yaptığımız etkinlikler bu yıl ilk kez Anadolu Yakasına taşındı ve buradayız. Gümüşhane olarak İstanbul'da 142 derneğimiz var. Hepsi ile iletişim içindeyiz. Burada amacımız, Gümüşhane'den gelen hemşerilerimiz ile Gümüşhane'de üretilen ürünlerimizi İstanbullulara tanıtmaktır" diye konuştu.
 


Şerife Boz ve Hamit Yılmaz'a plaket

Protokol konuşmalarının ardından Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ile GÜDEF Başkanı Tahsin Söğüt, Şerife Boz ve Hamit Yılmaz'a birer plaket takdim etti. Burada konuşan Hamit Yılmaz, “Bu milletin ve Gümüşhane'nin bir ferdi olmaktan onur duyuyorum." dedi. Şerife Boz da, “Gümüşhaneli olmaktan gurur duyuyorum. Beni buraya davet eden herkese teşekkür ediyorum." dedi. Boz ve Yılmaz daha sonra Başbakan Yardımcısı Işık ve Söğüt ile birlikte kürsüde şehitler için dua etti. GÜDEF Başkanı Söğüt günün anısına Işık'a gümüş bir plaket takdim etti. Etkinliğin düzenlenmesine destek veren belediye, kurum ve kişilere plaket verilmesiyle devam eden tören kurdele kesilmesinin ardından sona erdi.
 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3