Gönül Sofraları Kent Meydanı'na Kuruldu

Sultanbeyli Kent Meydanı'nda belediyenin düzenlediği iftar programında...

Gönül Sofraları Kent Meydanı'na Kuruldu

Sultanbeyli Kent Meydanı'nda belediyenin düzenlediği iftar programında...

31 Temmuz 2013 Çarşamba 17:22
Gönül Sofraları Kent Meydanı'na Kuruldu

Sultanbeyli Kent Meydanı’nda belediyenin düzenlediği iftar programında binlerce kişi aynı sofrada iftar yaptı. Ramazan'ın kutlu ikliminde binlerce ilçe sakini aynı anda oruçlarını açtı.

Gönül sofralarıyla ilçe halkının biraraya geldiği sokak iftarlarının bu seferki adresi Mehmet Akif Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Kent Meydanı oldu. Binlerce ilçe sakini aynı sofrada buluşup birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşadı. İftar programına AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç ve binlerce ilçe sakini katıldı.

İftar programının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ilçe halkının huzuru, refahı ve birliktelik ortamını güçlendirmek için çalıştıklarını kaydetti. Yıllarca beklenen TEM bağlantı yollarının tamamlandığını ifade eden Keskin, “Bizim en çok istediğimiz, arzuladığımız hizmetlerin başında geliyordu. Bugün bizler bu hizmetle gelen yatırımlara ve bu yatırımların ilçemiz insanına sağladığı istihdama seviniyoruz. İlçemize daha fazla yatırımcının gelmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çünkü yatırımın artışıyla ilçemizde istihdam da artıyor” şeklinde konuştu.

""

Gölet Projesi Bitme Aşamasında

İlçede devam eden projelerin ne aşamada olduğu hakkında iftara katılan binlerce kişiye bilgi veren Keskin, yine uzun yıllardır ilçe halkının beklediği Gölet Projesi’nin bitme aşamasında olduğunu ve açılış için gün sayıldığının altını çizdi. Sultanbeyli’nin bir diğer gereksinimi olan devlet hastanesinin de yapımının çok hızlı devam ettiğini kaydeden Keskin, “Battalgazi Mahallemizdeki devlet hastanemizde çalışmalar devam ediyor. Bunun yanında ilçemiz bir de ağız ve diş sağlığı merkezi kazanacak. İlçemiz kısa sürede bu hizmete de kavuşacak” dedi.

Sultanbeyli’nin son dönemde birçok eğitim yuvasına kavuştuğunu ifade eden Keskin, “İlçemizde gençlik merkezlerimiz bulunuyor. Buralarda geleceğimiz olan gençlerimize hem okul derslerinde yardımcı oluyoruz, hem de kişisel gelişimlerini destekliyoruz. Bunun yanında son dönemde ilçemize çok sayıda okul inşa edildi ve yenileri de yapılmaya devam ediyor” dedi.

 

 

Farklı Noktalarda Çalışmalar Devam Ediyor

İlçede devam eden altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla ilgili konuşan Keskin, ilçe genelinde birçok noktada çalışmaların devam ettiğini vurguladı ve yakın zamanda yeni cadde düzenlemelerinin hayata geçeceğini ifade etti. Sultanbeyli’nin son yıllarda ulaşım ağının ciddi oranda iyileştiğini kaydeden Keskin, hat, sefer ve otobüs sayılarında çok büyük artışların olduğunu sözlerine ekledi. Bununla birlikte üçüncü köprü, hızlı tren ve metro projelerinin de Sultanbeyli’ye büyük katkı sağlayacağının altını çizdi.

İftara Yoğun İlgi

Sultanbeyli Belediyesi’nin Kent Meydanı iftarına katılan milletvekili Osman Boyraz, alandaki kalabalığın adeta mahşer yerini aratmadığını ifade etti. İftar programına yoğun ilginin olduğunu kaydeden Boyraz, “Manevi iklimin zirveye çıktığı bir aydayız. Birlikte güzel şeyler yapacağız. Bugün aynı sofrada buluşuyoruz” dedi. Sultanbeyli’de her mahallede ayrı bir iftar coşkusunun yaşandığını ifade eden Boyraz, ilçenin Ramazan’ı doya doya yaşadığının altını çizdi. Türkiye’nin önünü karartmak isteyenlerin olduğunu söyleyen Boyraz, “Bu oyunu sizlerin duasıyla bozacağız” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç de Sultanbeyli Kent Meydanı’ndaki tablonun çok güzel olduğunu ifade ederek, “Ramazan berekettir, birliktir. Ülkemiz önemli süreçlerden geçiyor. Bugünlerde birliğimizin artması gerek” dedi.

Kent Meydanı’ndaki iftar programının ardından Senai Demirci’nin sohbeti başladı. Demirci, “Orucun gösterisi yoktur. Oruç insanın kendi kendine rabbine verdiği sözdür. Oruç ihlas garantili ibadettir. Her sene oruç geliyor, gönüllüce ona razı oluyoruz” dedi.

Senai Demirci’nin ardından Grup Dergah teravih sonrası sahne aldı ve Kent Meydanı’nda bulunanlara unutulmaz bir ilahi dinletisi gerçekleştirdi.

Son Güncelleme: 31.07.2013 17:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72