Gönül Elleri Çarşısı, 23. Geleneksel Yetimler Haftası İftarı düzenledi

Tuzla Belediyesi, 23 yıldır süren geleneğine devam ediyor. Ramazan ayında 1 haftayı Yetimler Haftası ilan eden Tuzla Belediyesi, 1.200 kişilik iftar düzenledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Sosyal açıdan dezavantajlı kesimlerin ihtiyaçlarını karşılamaktan ziyade Tuzla’da gönüllerimizi birleştirdik” dedi.

Gönül Elleri Çarşısı, 23. Geleneksel Yetimler Haftası İftarı düzenledi

Tuzla Belediyesi, 23 yıldır süren geleneğine devam ediyor. Ramazan ayında 1 haftayı Yetimler Haftası ilan eden Tuzla Belediyesi, 1.200 kişilik iftar düzenledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Sosyal açıdan dezavantajlı kesimlerin ihtiyaçlarını karşılamaktan ziyade Tuzla’da gönüllerimizi birleştirdik” dedi.

04 Haziran 2018 Pazartesi 10:52
Gönül Elleri Çarşısı, 23. Geleneksel Yetimler Haftası İftarı düzenledi

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı’nın ev sahipliğinde Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftara, AK Parti Bölge Milletvekili İsmet Uçma, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Gülten Durdu, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yetimler Komisyonu’ndan sorumlu gönüllü Serpil Sağlam ve Kadın Kent Gönüllüleri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, hayırseverler, ‘Bizim Çocuklarımız’ ve aileleri katıldı. ‘Bizim Çocuklarımız’ iftar öncesinde kukla gösterisi, tahta bacak ve kavuklu gibi oyunlarla eğlendi.

Gönüllerimizi birleştirdik

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, iftarda yaptığı konuşmada Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın Tuzla’daki hizmet ve faaliyetlerinin önemine dikkat çekti. Bu faaliyetleri sürdüren Kadın Kent Gönüllüleri’ne teşekkür eden Başkan Yazıcı, “Belediye Başkanı olarak sizinle birlikte yapmış olduğumuz çalışmalarda bundan zevk almamızı sağlayan birlikteliğimiz olmuştur. Allah razı olsun sizlerden. Biz Tuzla’mızda daha müreffeh bir yaşam oluşturabilmek için sadece kentsel manada çalışmadık. Sosyal ve kültürel manada da herkesle bir olmaya çalıştık. Dezavantajlı kesimler dediğimiz kimsesizi, yetimi, engellisi, yaşlısı, dulu herkesle bir ve beraber olduk. Mağdur ailelerin ihtiyaçlarını gidermekten ziyade biz gönüllerimizi de birleştirdik. Biliyoruz ki hepimiz bir mağdur olabiliriz, hepimiz bir engelli, yetim olabiliriz. Rabbim herkesi belli bir sınavla muamele kılıyor ve bu sınavı da en güzel şekilde aşmayı hepimize nasip eder inşallah. Tuzla’mızda yapılan bütün çalışmalarda bize destek olan Kadın Kent Gönüllülerimize yürekten teşekkür ediyorum. Onlar olmasa işlerimizi başarmamız çok zordu. Bir yardım meleği gibi çalıştılar. Bütün bunları yaparken de maddi manevi yardımını esirgemeyen hayırseverlerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz. Bizimle her zaman birlikteliğini sürdüren sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Nice Ramazanlarda birlikte bulunmak dileğiyle Kadir Geceniz ve Bayramınız mübarek olsun” dedi.

Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’da yetimlere sahip çıkıyor

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma da konuşmasında yetimlere yönelik hizmetlerinden dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’yı tebrik etti. Uçma, konuşmasında şu ifadeleri kullandı. “Ne kadar güzel sizlerle birlikte olmak. Çocuk olmak, çocuk kalmak, çocukça dünyaya bakmak ne kadar güzel. Ben Sevgili Başkanıma, Kadın Kolları Başkanıma ve tüm kademelerimize, Belediye Başkanımızı verimli kılmak için elinden geleni yapan eşi hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. Çocuk çok değerli bir varlık. Bizim medeniyetimizde çocuk Allah’ın anneye, babaya, topluma emanetidir. Hele bir de içlerinde yetim varsa O’nun malına el sürülmemesinden başının okşanmasına, ona bakılmasına kadar bir dizi emirler vardır. Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’da bunu hayata geçiriyor. Bu çok önemli bir husus. Sevgili gençler ve çocuklar, başka toplumların yer altı ve üstü zenginlikleri olabilir, ama bizi avantajlı kılan dünyanın en büyük zenginliği olan genç bir nüfusa sahip olmamız. Eğitimli toplumu kucaklayacak, geleceğimizin emanet edileceği bir nüfus peşimizden geliyor demektir. Siz sevgili çocuklar sadece bir gelecek değilsiniz, gelecek dünyanın kurucuları, imar edicileri olacaksınız. İyi ki bu akşam sizlerle birlikteyiz.”

1.150 çocuğun bayramlıklarını karşılayan 22 hayırsevere teşekkür plaketi verildi

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Aileyi Güçlendirme, Yetimler ve Özel Çocuklar Komisyonu’na kayıtlı 1.150 ihtiyaç sahibi çocuğun bayram kıyafetlerini karşılayan hayırseverlere iftarda teşekkür plaketi verildi. Tuzla Sanayici ve İşadamları Derneği (TUZSİAD) ve hayırsever bağışçılara teşekkür plaketleri AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk ve Serhan Kural tarafından verildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, hayırsever bağışçılara tek tek teşekkür etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı ve beraberindekiler misafirlerini masalarında ziyaret ederek sohbet etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72