Göğsünüzde Taşıyacağınız Madalya; Barış ve Huzurun Nişanesidir

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından gazilere şükranlarını sunmak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen Kıbrıs Barış Harekâtı Milli Mücadele Madalyası ve Berat Tevcih Töreni Sosyal Güvenlik Kurumu Maltepe Şehit Erol Olçok Kampüsü’nde yapıldı.

Göğsünüzde Taşıyacağınız Madalya; Barış ve Huzurun Nişanesidir

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından gazilere şükranlarını sunmak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen Kıbrıs Barış Harekâtı Milli Mücadele Madalyası ve Berat Tevcih Töreni Sosyal Güvenlik Kurumu Maltepe Şehit Erol Olçok Kampüsü’nde yapıldı.

24 Haziran 2019 Pazartesi 10:58
Göğsünüzde Taşıyacağınız Madalya; Barış ve Huzurun Nişanesidir

Törene İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Konsolos Çağrı Kalfaoğlu, Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan, Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal, Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Murat Göktaş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Başkanı Ahmet Kendigel, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Selim Çelenk ve gaziler katıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Maltepe Şehit Erol Olçok Kampüsü’nde düzenlenen törende konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Dünyada bir insanın erişebileceği en büyük iki makam vardır. Sizler adaya barışı götürmek için şehit ya da gazi olmak niyetiyle gittiniz.

İkisine de talip olarak oradaydınız. Türkiye’nin o zamanki 67 vilayetinden binlerce askerimiz Kıbrıs’a çıkarma yaptı. Sizler, bütün dünyaya gücümüzü gösterdiniz.

1974 Barış Harekâtı’nda 498 aslanımız Yavru Vatan için şehit düştü. Sizin gibi 37 bin aslanımız da gazilik mertebesine erişti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, bir şükranın ifadesi olarak; Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılarak şehit olanların hak sahipleri ve gazilerimize Milli Mücadele Madalyası vermek üzere karar aldı.

İstanbul’da da 1991 gazimize madalya ve beratlarını takdim ediyoruz. Sizlere Yavru Vatan Kıbrıs Türkleri adına şükranlarımızı arz ediyoruz. Aziz şehitlerimizin ve sizlerin büyük fedakârlıkları sayesinde Kıbrıs Türk halkı bugünlere ulaşabildi.

Türkiye ve kahraman askerlerimiz, 448 yıllık Türk Vatanı olan Kıbrıs’ın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanında olmaya devam edecektir.

Bizi bunları söyleme kudreti veren sizlersiniz. Bizi böyle heybetli kılan; Atalarının, sizlerin mirasını devralan kahraman Türk askeridir. Göğsünüzde taşıyacağınız madalya; barış ve huzurun nişanesidir. Sonsuz bir şükranının ifadesidir.

Sizlerin şahsında, vatanın tapusunu kanıyla imzalayan; gelmiş geçmiş bütün şehitlerimizi, Kıbrıs Barış Harekâtının mimarları Sayın Bülent Ecevit ve Sayın Necmettin Erbakan’ı rahmet ve şükranla anıyorum. Mekânları cennet olsun.

Sizlere ve bütün gazilerimize güzel bir ömür diliyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyor, Gazilerimizin ellerinizden hürmetle öpüyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

“Şehit ve Gazi Aileleri Türkiye’nin En Önemli Emanetleri”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Konsolos Çağrı Kalfaoğlu konuşmasında, “Kıbrıs halkı Türklük mücadelesi vermiş ve ana vatan Türkiye’den her zaman yardım görmüştür.

Şehitlerimizin ve gazilerimizin desteğiyle bugün topraklarımızda huzur içeresinde yaşıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnetlerimi sunuyorum.” dedi.

Konuşma yapan Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü “Sizleri bu anlamlı günde, yıllarca beklediğiniz madalyalarınızın tevcih törenine katılan herkese teşekkür ediyorum. 45 yıl önce, vatanımızın bütünlüğü ve oradaki kardeşlerimiz için yardıma giden şehit kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum.

Oraya gidip dönen ve bizim yıldızlarımız olan, büyüklerimize, ağabeylerimizle olmak bizim için büyük bir şereftir. Yıllar önce arzu ettiğiniz milli mücadele madalyalarınızı bütün Türkiye’de dağıtılma kararı alındı. Ve 1991 gazimize bugün farklı yerlerde madalyalar takdim ediliyor.” diyerek şehit ve gazi ailelerinin Türkiye’nin en önemli emanetleri olduğunu ifade etti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve ilçe kaymakamlarının Ataşehir, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik ve Adalar ilçeleri gazilerine madalyalarını takdim etmesiyle tören sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72