Gitmeden son “babalığını” da yaptı

Göreve geldiği ilk günden beri Maltepelilerin ve personelin kalbinde taht...

Gitmeden son “babalığını” da yaptı

Göreve geldiği ilk günden beri Maltepelilerin ve personelin kalbinde taht...

28 Mart 2014 Cuma 14:28
Gitmeden son “babalığını” da yaptı

Göreve geldiği ilk günden beri Maltepelilerin ve personelin kalbinde taht kuran Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, seçimlere sayılı günler kala son “babalığını” yaptı.

Her fırsatta bir siyaseti bilmediğini, kendisini hizmete gönül vermiş bir hizmetçi olarak tanımladığını ifade eden Altın Adam Başkan Zengin, Belediye-İş Sendikasıyla imzalanan toplu iş sözleşmesiyle belediye işçi kadrosunun gönlünde sarsılmaz bir yer edindiğini bir kez daha gösterdi.

Beş yılda bakanlıklara model olan reform niteliğindeki projeleriyle sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerini vererek yaşlıların evladı, çocukların ve gençlerin babası olan Prof. Dr. Mustafa Zengin, görevini bırakmadan son babalığını personele yaptı. Belediye-İş Sendikası’yla Maltepe Belediye Başkanlığı arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle Maltepe Belediyesi, en iyi sözleşmeyi yapan belediye oldu.

Başkan’dan anlamlı veda

Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, en iyi örneğini verdikleri toplu iş sözleşmesinin her zaman özlem duyulan kardeşçe paylaşımın bir simgesi olduğunu söyledi.

İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, İstanbul 6 No’lu Şube Başkanı Ali Beyaz,  il genel meclis üyeleri, hukuk komisyonu,  belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve belediye personelinin katıldığı kalabalığa seslenen Belediye Başkanı Zengin’in, veda konuşması niteliğindeki sözlerine her zaman olduğu gibi emek ve dayanışma hakimdi.

""

“Emek hırsızları anlayamaz”

Maltepe Belediye Başkanlığı ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinin, yüreklerdeki sevgi ve paylaşımı ifade ettiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Zengin, “Bizler, siyaseti bilmeyen, sadece hizmeti bilen hizmetçiler olarak; kafamızın arkasıyla önü bir olan insanlar olarak emek ve emekçiye olan saygımızı daima gösterdik. Arkadaşlarımın bana olan güvenini bildiğim için son güne kadar sözleşmeyle ilgili bir yorum yapmadım. Daha önce de örneğini verdiğimiz gibi, bugün de en iyi sözleşmeyi yapan Maltepe Belediyesi olarak tarihe geçtiğimize inanıyorum. Bizi, emeği seven, emeğin en yüce değer olduğunu bilenler anlar; dış güçler tarafından dizayn edilen ve cemaate yaslanan emek hırsızları anlamaz. Bu sözleşmenin her sayfası onlara örnek olarak sunulmalı.” diye konuştu.

 

Maltepe için hizmet vermeye devam edeceğini belirten Başkan Zengin, “Biz yaşamaya, Maltepe’ye hizmet etmeye devam edeceğiz. Maltepe’nin sorunlarının çözümü adına bir hakem gibi devam edeceğim. Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Baş Tacı Başkan

 

Toplu iş sözleşmesi töreninde konuşma yapan Ali Beyaz ve Nihat Yurdakul da Türkiye’nin ve İstanbul’un en iyi toplu iş sözleşmesini yapan emekçi Başkan Prof. Dr. Mustafa Zengin’in daima baş tacı olacağını belirterek, “Sayın Başkan, bir telefon kadar uzağınızdayız; çünkü bunu hak ediyorsunuz” dedi.

 

Tören sonunda Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’e ve sözleşmede emeği geçen tüm komisyon üyelerine plaket ve çiçek takdim edildi. Ayrıca Başkan Zengin’e belediye işçileri adına hatıra olarak tavla armağan edildi. Toplu fotoğraf çekimiyle son bulan törende Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, alkışlar eşliğinde uğurlandı.

Son Güncelleme: 28.03.2014 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72