Geri dönüşüme ayda 7 ton okul katkısı

Geçtiğimiz yıl pilot okulun başarılı olması üzerine bu yıl devam eden proje ...

Geri dönüşüme ayda 7 ton okul katkısı

Geçtiğimiz yıl pilot okulun başarılı olması üzerine bu yıl devam eden proje ...

21 Şubat 2014 Cuma 15:49
Geri dönüşüme ayda 7 ton okul katkısı

Geçtiğimiz yıl pilot okulun başarılı olması üzerine bu yıl devam eden proje kapsamında Namık Kemal İlkokulu ve Ortaokulu’na da geri dönüşüm konteyneri yerleştirildi. Yeni eklenen okullarla birlikte öğrencilerin geri dönüşüme katkısı ayda 2 tondan 7 tona çıkacak.

Pendik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında başlatılan proje, seçilen pilot okuldan başarılı sonuç alınması üzerine bu yıl başka okullarda da uygulanmaya başlandı. Geri dönüşüm bilincinin çocukluk döneminde kazandırılması amacını taşıyan ‘Okullar Geleceğimize Hayat Veriyor, Geri Dönüşümü Destekliyor’ projesi bu yıl yaygınlaşarak devam ediyor. Pendik Belediyesi,  atık toplamada pilot okullar Kaynarca Yıldırım Beyazıt Ortaokulu ve Orhangazi Ortaokulu’ndan sonra Esenler Mahallesi Namık Kemal İlkokulu ve Ortaokulu’na da geri dönüşüm noktası yerleştirdi. Proje kapsamında okullardan her ay 2 tona yakın geri dönüşüm atığı toplanırken, yeni okullarla birlikte bu miktar 7 tona ulaşacak.

Geri dönüşüm konteynerinde her şey mevcut

Namık Kemal İlkokulu’na yerleştirilen geri dönüşüm konteynerinde, renkli-renksiz cam şişeler, plastik parçalar, elektronik malzeme ve pil toplama kutularının yanı sıra,  toplanan malzemelerin tartıldığı elektronik hassas bir kantar da mevcut. Okulda düzenlenen seminerde öğrencilere belediye çevre mühendisleri tarafından geri dönüşümün önemi ve çevre bilinci konusunda eğitimler verildi.  Öğrenciler dağıtılan bez torbalarda evlerinde topladıkları geri dönüşüm atıklarını bu merkeze getirecek.  Böylece çevreci çocuklar ailelerine de bu bilinci kazandırmış olacak

Sadece teoride değil, pratikte de çevreci olacaklar

Namık Kemal İlkokulu ve Ortaokulu yöneticileri,  geri dönüşüm merkezlerinin okullarında kurulmasıyla birlikte öğrencilerin teoride öğrendikleri geri dönüşüm bilincini uygulama şansı bulacaklarını belirterek, Pendik Belediyesi’ne teşekkür ettiler. 

Seyhan Dengez ( Namık Kemal İlkokulu Müdürü):  İktisatlı olmak, bir ekonominin olmazsa olmazlarındandır. Bu anlamda kullanılan malzemelerin geri dönüşüm ile yeniden ekonomiye kazandırılması, gençlerimizin ve çocuklarımızın geri dönüşüm ve çevre bilinci kazanması oldukça önemli. Pendik Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Pilot okullar arasında olmak bizi mutlu etti.

Volkan Pullu ( Namık Kemal Ortaokulu Müdürü): Okullarda öğrencilerimize sosyal derslerde geri dönüşümün önemi ve çevrenin korunması konusunda teorik dersler veriyoruz. Bu uygulamayla öğrencilerimiz artık pratikte de geri dönüşüme ve çevrenin korunmasına katkı sağlayacak. Proje umarım amacına ulaşacaktır. Projeyi ortak yürüten Pendik Belediyesi ve Pendik Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Son Güncelleme: 21.02.2014 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72