Folklor Gençlik Kulübü Kartallılara Görsel Şölen Yaşattı

Kartal Folklor Gençlik ve Spor Kulübü, Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlediği halk oyunları gösterisiyle Kartallılara müthiş bir görsel şölen yaşattı.

Folklor Gençlik Kulübü Kartallılara Görsel Şölen Yaşattı

Kartal Folklor Gençlik ve Spor Kulübü, Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlediği halk oyunları gösterisiyle Kartallılara müthiş bir görsel şölen yaşattı.

07 Aralık 2017 Perşembe 14:05
Folklor Gençlik Kulübü Kartallılara Görsel Şölen Yaşattı

Kartal halkının büyük ilgi gösterdiği ve salonun tamamen dolduğu gösteriyi izlemeye gelenler arasında Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş, Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Gürsel Öğüt, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Kartal Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Kazım Karadağ da hazır bulundu.

Kartal Folklor Gençlik ve Spor Kulübü, gösteride sergiledikleri Türkiye'nin her yöresine ait danslarla Kartallı izleyiciden tam not aldı. Topluluk, özellikle Aydın, Kırklareli, Halay, Roman, Köçek, Oryantal, Aşuk ile Maşuk ve Karadeniz oyunları ile seyircilerin büyük beğenisini kazandı. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, gösterinin ardından Kartal Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Kazım Karadağ’a Kartal figürlü plaket takdim etti. Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel yaptığı konuşmada, “Sevgili Kartallılar, izlediğiniz gösteride hocalarımızın emekleri çok büyük, Kartal’ımızın da emeği çok büyük… Kartal Folklor Gençlik ve Spor Kulübü’nün geçmişi 1986 yılına dayanıyor. Ben 1987 doğumluyum, kulübün yaşı benim yaşımdan büyük. 1986’dan bu yana folkloru, halk oyunlarını, dansı Kartallılara buluşturan bu ekibe teşekkür ediyorum. Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün ‘Kartal, kültür ve sanatın merkezi olacak!’ öngörüsünü burada ifade ederek sizlere iyi akşamlar diliyorum.” dedi. Kartal Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Kazım Karadağ ise yaptığı konuşmada, "Kartal Belediye Başkanı Sayın Op. Dr. Altınok Öz'e, bize verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederim. Belediye Başkanımız, her zaman yanımızda oldu, olmaya da devam edecektir. Ben, kulübüm ve kendi adıma Başkanımıza çok teşekkür ederim." dedi.

Kartal Folklor Gençlik ve Spor Kulübü

1986 yılında kurulan Kartal Folklor Gençlik ve Spor Kulübü, Türk folklorunu ve Kartal’ı, yurt içi ve yurt dışında birçok kez başarılı şekilde temsil etti. Ekip, Türkiye’nin her yöresine ait dansları icra edebilmektedir. Bunlardan bazıları; Aydın, Kırklareli, Silivri, Üsküp, Çiftetelli, Bursa, Bilecek, Kafkas, Adıyaman, Hakkâri, Urfa, Artvin, Bolu, Trabzon ve Gaziantep’tir. Kültür Bakanlığı ve Hacı Ömer Sabancı Vakfı işbirliği ile düzenlenen yarışmada 1990, 1998 ve 2000 yıllarında Türkiye birincisi oldu.

Son Güncelleme: 07.12.2017 14:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72